tromaktiko: Έκρηξη σε πλοίο στην Αμαλιάπολη

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Έκρηξη σε πλοίο στην Αμαλιάπολη



Δύο Ρώσοι υπήκοοι, μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου, τραυματίστηκαν σήμερα στην Αμαλιάπολη Αλμυρού όταν από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έκρηξη σε...
αποθήκη του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Οι δύο τραυματίες, ηλικίας 24 και 37 χρονών μεταφέρθηκαν με εκτεταμένα εγκαύματα στο νοσοκομείο του Βόλου από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμενική εγκατάσταση της Αμαλιάπολης στο Βόλο, προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα από την εταιρεία «Μύλων Λούλης».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο μέλη του πληρώματος πραγματοποιούσαν εργασίες στην αποθήκη του πλοίου όπου υπήρχαν διαλυτικά και μπογιές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής το Λιμενάρχη Βόλου κ. Μανώλη Κανάλη.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγου ότι δεν τίθεται θέμα αξιοπλοΐας του πλοίου ούτε υπάρχει θέμα ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από διαρροή πετρελαιοειδών.

almyrosinfo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!