Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, αφού η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όσους συνεργαστούν και επιστρέψουν τις ...«μίζες».
Ολοι όσοι κατείχαν νευραλγικά πόστα στο δημόσιο και ομολόγησαν ότι χρηματίστηκαν για να προωθήσουν προϊόντα, εξοπλιστικά και άλλα, μεσάζοντες αλλά και επιχειρηματίες, κατέθεσαν στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στην ΤτΕ, το συνολικό ποσό των 26,5 εκατομμυρίων, ενώ αναμένεται με την πρόοδο της έρευνας να κατατεθούν και άλλα ποσά.Στον συγκεκριμένο λογαριασμό πιστώνονται τα χρήματα που επιστρέφουν από κατηγορούμενους για τέτοιους είδους υποθέσεις που έχουν σχέση με δημόσιο χρήμα και όπως τουλάχιστον έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, θα διατεθούν στην Υγεία και την Παιδεία.
Τα ονόματα
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, επέστρεψε συνολικά 10,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να επιστρέψει και ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου που είναι δεσμευμένο σε ξένες τράπεζες.
Ο Γιώργος Καμάρης, κατηγορούμενος στην υπόθεση των ΤΟR Μ1, επέστρεψε το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των TOR M1 επέστρεψε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου, επέστρεψε ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επέστρεψε πάνω από 2 εκατ. ευρώ.