Κι αυτό διότι τα λουλούδια αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, καθώς και ουσιών με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, άρα μπορούν ακόμη και να προστατεύσουν τις τροφές από τη φθορά που υφίστανται όταν έρχονται σε επαφή με την ατμόσφαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η επιστημονική έκθεση αναφέρει επίσης ότι μερικά από τα εδώδιμα λουλούδια περιέχουν φαινολικά αντιοξειδωτικά, τα οποία -σύμφωνα με αρκετές μελέτες- μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και μερικών μορφών καρκίνου. Σε αυτά ανήκουν δέκα από τα πιο συνηθισμένα λουλούδια που ευδοκιμούν στην Κίνα, τα οποία -σύμφωνα με τους επιστήμονες- θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται ως προσθετικά και στην κουζίνα της Δύσης, καθώς και ως γαρνιτούρα σε φαγητά και γλυκά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα λουλούδια που μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο έχουν τραβήξει αρκετά το ενδιαφέρον ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική, οι οποίοι μελετούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετούς αιώνες στην Απω Ανατολή. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Telegraph», γνωστοί σεφ της Βρετανίας, όπως οι Delia Smith και Gordon Ramsay, έχουν αρχίσει ήδη να τα χρησιμοποιούν τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, συνδυάζοντας ροδοπέταλα από κάποια συγκεκριμένα ήδη τριανταφυλλιάς με ασπράδι αβγού και ζάχαρη άχνη.
ΠΗΓΗ: Espresso