tromaktiko: «Προβλήματα της "Ασπίδας" από την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού»

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Προβλήματα της "Ασπίδας" από την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού»



Κύριε Υπουργέ,
το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις σας για την...
μεγάλη επιτυχία της ¨Ασπίδας¨ (την οποία κανείς δεν αμφισβητεί), καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχει μεγάλη μείωση στην είσοδο λαθρομεταναστών από τον Έβρο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Σε όλο αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε με δική σας πρωτοβουλία τον Αύγουστο του 2012, το σημαντικότερο ρόλο αναμφίβολα έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν κυρίως το ντόπιο προσωπικό και δευτερευόντως οι αποσπασμένοι συνάδελφοι, όλοι μαζί παρά τις αντίξοες συνθήκες, λειτουργώντας όχι μόνο ως επαγγελματίες όπως οφείλουμε, αλλά με συνείδηση και περίσσιο φιλότιμο, καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι που στην αρχή φάνταζε υπερβολικά δύσκολο και φιλόδοξο.

Δυστυχώς όμως 20 μήνες μετά την έναρξη της ¨Ασπίδας¨, και παρά τις συχνές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις σας για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κυρίως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ίσως στο χειρότερο σημείο, από τον Αύγουστο του 2012.

Συγκεκριμένα ακόμα και σήμερα συνάδελφοι διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία αποτροπής και παρατήρησης λαθρομεταναστών δίπλα στο ποτάμι ή ψηλά στο βουνό πεζοί, τα οχήματα, οι φακοί, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και οι ασύρματοι αποτελούν είδος πολυτελείας. Οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι λόγο έλλειψης οχημάτων να δουλεύουν καθημερινά 1,5 ώρα επιπλέον.

Οι υποσχέσεις σας για ενίσχυση του Έβρου πέρα από ανθρώπινο προσωπικό, με λεωφορεία, βαν, θερμοβάν, αγροτικά 4χ4, καθώς και την άμεση αντικατάσταση όλων των παλαιών και ακατάλληλων για κυκλοφορία περιπολικών βρίσκονται τουλάχιστον 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο επιχειρήσεων, όσο για τα κονδύλια που θα δινόταν για την εξόφληση των συνεργείων και την επισκευή των λοιπών οχημάτων ακόμη τα αναμένουμε.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε να είμαστε μηδενιστές, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις μικρές έστω προσπάθειες που κάνει το υπουργείο για εφοδιασμό των υπηρεσιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, λαμβάνοντας ως δεδομένο βέβαια και την οικονομική συγκυρία που διανύουμε, γι’ αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε την επιτροπή που ενέκρινε την αγορά δέκα (10) θερμικών καμερών απεικόνισης, οι οποίες σύμφωνα με τους συναδέλφους (καλό θα ήταν να ακούγετε η άποψη τους) που χρησιμοποιούν καθημερινά θερμική κάμερα, να θεωρούνται χειρότερες από τις παλαιότερες, εμφάνισαν δε στις πρώτες μέρες λειτουργίας άλλες μικρά και άλλες μεγαλύτερα προβλήματα, με αποκορύφωμα μια κάμερα να χαλάσει μετά από λειτουργία 40 ολόκληρων λεπτών, ευτυχώς κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην Αμυγδαλέζα και στα χέρια του υπεύθυνου της εταιρίας, η κάμερα φυσικά στάλθηκε πίσω στο Ισραήλ για επισκευή, ημερομηνία επιστροφής άγνωστο. Το τραγελαφικό της παραπάνω παραγγελίας είναι ο παιδικός τρίποδας με μέγιστο ύψος τα 90 εκατοστά, ακόμα και οι Πυγμαίοι θα είχαν πρόβλημα, επίσης όλες οι μπαταρίες έχουν ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2014.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα τα νούμερα που αφορούν την είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο έχουν συνεχώς μικρή μεν αλλά αυξητική τάση, απόλυτα λογικό για εμάς με όλα τα παραπάνω προβλήματα που σας αναφέραμε.

Θεωρούμε βέβαιο πως αν κάποιοι συνεχίσουν με τις ίδιες αναχρονιστικές αντιλήψεις πως δικαίωμα να εκφέρουν άποψη έχουν μόνο αυτοί που φέρουν αστέρια στους ώμους, οι οποίοι συνήθως βρίσκονται μονίμως μέσα στα γραφεία τους, χωρίς να έχουν την ικανότητα να αφουγκράζονται τις αγωνίες και τα άγχη όλων αυτών που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θέτοντας πολλές φορές και την ίδια τους την ζωή σε κίνδυνο, και χωρίς την δική σας ουσιαστική βοήθεια στον τομέα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού πολύ φοβόμαστε πως σύντομα θα βιώσουμε καταστάσεις 2012.

Κύριε υπουργέ,

Το παρόν Δ.Σ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταθεί δίπλα στο συνάδελφο, δίνοντας του στήριξη και ελπίδα πως σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο δεν είναι μόνος, όμως αν δεν υπάρξει από την πλευρά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας χειροπιαστή κίνηση στήριξης λύνοντας τουλάχιστον τα υπηρεσιακά προβλήματα (τα οικονομικά δεν τα συζητάμε καν) των συναδέλφων τότε πολύ φοβόμαστε πως όλοι μαζί θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα καθώς όπως λέει και ο σοφός λαός, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Για το Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος
ΠΡΟΣ: 1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια ( μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ )
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!