Το αποβουτυρωμένο γάλα έχει ίδιες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά όπως το πλήρες γάλα, αλλά έχει λιγότερες θερμίδες (66 λιγότερες ανά...
φλιτζάνι). Φυσικά, η εξοικονόμηση θερμίδων γίνεται εις βάρος του λίπους. Ετσι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το αποβουτυρωμένο γάλα έχει άνοστη γεύση. Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί είναι να καταλήξεις να καταναλώνεις λιγότερο γάλα, που θα μπορούσε να βλάψει την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Κι αυτό γιατί, όπως δείχνουν μελέτες, όσοι πίνουν γάλα είναι πιο αδύνατοι. Πλέον, το γάλα είναι πηγή βιταμίνης D, θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά το πάχος κι αυξάνει το μεταβολισμό. «Αν μισείς το γάλα χωρίς λιπαρά και δεν αισθάνεσαι ότι χορταίνεις, δοκίμασε ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» λέει η Stella Volpe, πρόεδρος του Τμήματος Διατροφικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Drexel. «Αν κάνεις μικρές αλλαγές που δεν αισθάνεσαι ότι τις κάνεις σαν θυσία, τότε είναι πιο πιθανό να τις τηρήσεις σε βάθος χρόνου.
menshealth.gr