tromaktiko: Φοιτητές Β κατηγορίας όσοι εισάγονται με κατατακτήριες

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Φοιτητές Β κατηγορίας όσοι εισάγονται με κατατακτήριες



Δεν δικαιούνται μετεγγραφής οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε ένα τμήμα μέσω της διαδικασίας των κατατακτηρίων εξετάσεων αφού... το δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής το έχουν οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε μια σχολή μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν πολλοί φοιτητές αν και έχουν τη διάθεση να αποκτήσουν και άλλο έναν τίτλο σπουδών ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα εφόδιά τους στην αγορά εργασίας παρόλα αυτά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Το θέμα της άνισης μεταχείρισης των φοιτητών που έχουν εισαχθεί μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων το έφερε με ερώτησή της στη βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ξουλίδου. Στο κείμενό της τονίζει ότι οι φοιτητές δεν χαίρουν ευνοϊκής μεταχείρισης παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή σειρά εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που εισήχθησαν μέσω κατατακτηρίων δεν δικαιούνται μειωμένων μετακινήσεων, δωρεάν σίτιση, στέγαση στις φοιτητικές εστίες γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η κα Ξουλίδου ζητά να μάθει εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επιτρέψει τις μετεγγραφές των φοιτητών που φοιτούν για δεύτερο πτυχίο καθώς και αν υπάρχει η πρόθεση να θεσπιστούν κοινωνικά κριτήρια ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!