tromaktiko: Η έξοδος στις αγορές απαιτεί νέα μέτρα

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η έξοδος στις αγορές απαιτεί νέα μέτρα



Μπορεί το κλίμα στην κυβέρνηση να είναι πανηγυρικό και όλοι να κάνουν λόγο για αλλαγή σελίδας για τη χώρα...
ωστόσο η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική και σίγουρα οι δανειστές δεν θα εγκαταλείψουν τη χώρας τόσο εύκολα.
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έφερε αέρα αισιοδοξίας στο Μαξίμου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ένα μεγάλο βήμα.
Είναι απολύτως λογικό η κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι τελειώνει η εποχή των Μνημονίων. Είναι απολύτως κατανοητή και προφανής η επικοινωνιακή και προεκλογική στόχευση. Αν όμως κάποιος θέλει να είναι ειλικρινής πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε το Μνημόνιο τελειώνει επί κυβέρνησης ΝΔ ούτε αν αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να το «τελειώσει» και, πάντως, όχι έτσι απλά, χωρίς συνέπειες ισοδύναμες ή χειρότερες του Μνημονίου.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κοιτάει μπροστά, προς ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που θα μας βγάλει από τα μνημόνια. Αλλά από αυτή την κατάσταση μέχρι την έξοδο από την κρίση η απόσταση είναι τεράστια... όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Άλλωστε, μόνο στις αγορές βγήκαμε. Τίποτα περισσότερο. Η τρόικα είναι ακόμα εδώ, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να επεμβαίνουν στα οικονομικά μας και κάποιες φορές και στα πολιτικά μας, οι μισθοί είναι στον πάτο, οι συντάξεις επίσης και η ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!