tromaktiko: Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Τα όσα ακούω από πρώτο χέρι από τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Τα όσα ακούω από πρώτο χέρι από τον Πρέσβη των ΗΠΑ



Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι όλα όσα γνωρίζει από τις κατ' ιδίαν συνομιλίες του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ και τα...
όσα ακούει από πρώτο χέρι, κατά την έκφραση του, τα κρίνει θετικά.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στα γραφεία του ΔΗΣΥ και κληθείς να σχολιάσει τη θέση που φέρεται να εξέφρασε σε συνέντευξη του σε τ/κ εφημερίδα σχετικά με το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν είδε τη συνέντευξη του κ. Κόνιγκ και πως ζήτησε από τους συνεργάτες του να βρουν το κείμενο στην τουρκική γλώσσα και να το μεταφράσουν και ως εκ τούτου, δεν επιθυμεί να σχολιάσει "το τι αναμεταδόθηκε ως πιθανή θέση του Αμερικανού Πρέσβη".

Πρόσθεσε ωστόσο πως ο ίδιος γνωρίζει τις κατ' ιδίαν συνομιλίες όσο και τη δημόσια δήλωση του κ. Κόνιγκ, την τελευταία φορά που οι δύο τους συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΗΣΥ «για το πόσο σημαντικό θεωρεί ο Αμερικανός Πρέσβης το θέμα της Αμμοχώστου».

«Γνωρίζω επίσης τη θέση της διεθνούς κοινότητας ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρεθεί τρόπος οι εμπειρογνώμονες να μπουν στην κλειστή πόλη για ν' αρχίσουν οι προκαταρκτικές μελέτες» δήλωσε.

«Και όλα όσα εγώ γνωρίζω και ακούω από 'πρώτο χέρι' τα κρίνω θετικά» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως δεν αρνείται να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο θα πρέπει προτού το κάνει αυτό, να αποκομίσει πλήρη εικόνα για το τι έχει λεχθεί.

alithia.com.cy
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!