tromaktiko: Νεκροί δυο εργαζόμενοι του ΟΗΕ στη Σομαλία

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Νεκροί δυο εργαζόμενοι του ΟΗΕ στη Σομαλία



Ένας Γάλλος και ένας Βρετανός, οι οποίοι εργάζονταν για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ένα αεροδρόμιο στη βόρεια-κεντρική Σομαλία, ανέφεραν...
αξιωματούχοι.

Ένας εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην αφρικανική χώρα δήλωσε ότι δεν είναι σαφές ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση, αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τα δύο μέλη των Ηνωμένων Εθνών δέχθηκαν επίθεση ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο Γκαλκάγιο από έναν άνδρα που φορούσε αστυνομική στολή.

«Και οι δύο άνδρες ήταν σε ένα αυτοκίνητο όταν δέχτηκαν πυρά», είπε ο Κάλι Φαρατόλ κάτοικος της περιοχής ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης ήταν στο αεροδρόμιο.

Ο Αμπντί Ιντρίς, αξιωματούχος στην ημιαυτόνομη επαρχία Πούντλαντ, στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται το αεροδρόμιο, ήταν αυτός που έδωσε τις εθνικότητες των θυμάτων, αναφέροντας ότι πρόκειται για συμβούλους του ΟΗΕ οι οποίοι εργάζονταν για το γραφείο καταπολέμησης των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Νίκολας Κέι, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Σομαλία, καταδίκασε την «αποτρόπαια» δολοφονία και δήλωσε ότι ο οργανισμός παραμένει «προσηλωμένος στη συνέχιση της υποστήριξής του προς το λαό της Σομαλίας η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μετά από δεκαετίες συγκρούσεων».

Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στη Σομαλία από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 1991, γίνονται συχνά στόχος αντιμαχόμενων φατριών.

Η ισλαμική ένοπλη οργάνωση αλ Σεμπάαμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, «χαιρέτισε τη δολοφονία», αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει αν αναλαμβάνει την ευθύνη. «Καλούμε όλους τους Σομαλούς να στοχοθετήσουν τον ΟΗΕ», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Αλί Μοχάμεντ Ρέιτζ, εκπρόσωπος της ισλαμικής ομάδας.

defencenet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!