καρδιαγγειακής νόσου, υποστηρίζει μελέτη από τον Καναδά.
Επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Canadian Medical Association Journal» ήταν ο δρ. John Sievenpiper από το Νοσοκομείο «St. Michael», ο οποίος ανέλυσε στοιχεία από 26 έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα .
Όπως δήλωσε ο ίδιος, τρώγοντας μια μερίδα (130 γρ. ή ¾ του φλιτζανιού) όσπρια την ημέρα, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν της LDL χοληστερόλη («κακής») κατά 5%, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση 5-6% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου. Μάλιστα, οι άνδρες παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση στην LDL χοληστερόλη απ’ ό,τι οι γυναίκες.
Τα όσπρια, όπως εξηγεί ο ειδικός, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (που σημαίνει ότι είναι τρόφιμα που διασπώνται αργά) και τείνουν να μειώνουν ή να μετατοπίζουν τη ζωική πρωτεΐνη, καθώς και τα «κακά» λιπαρά, όπως τα τρανς.
vita.gr

