tromaktiko: Ο Ομπάμα αφίχθη στην Ιαπωνία

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Ομπάμα αφίχθη στην Ιαπωνία



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αφίχθη στην Ιαπωνία, τον πρώτο σταθμό της ασιατικής του περιοδείας, κατά τη διάρκεια της οποίας καλείται να κρατήσει λεπτές ισορροπίες. Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί επίσης τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, χωρίς να περάσει από την Κίνα.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε στις 19.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο.

Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Καρολάιν Κένεντι και διάφοροι υψηλόβαθμοι Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Ο Ομπάμα αναμένεται να δειπνήσει απόψε μαζί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε σε ένα εστιατόριο το οποίο είναι γνωστό για το σούσι του, πριν αρχίσει αύριο την επίσημη επίσκεψή του και τυπικά, την πρώτη που πραγματοποιεί στη χώρα Αμερικανός πρόεδρος εδώ και 18 χρόνια.

Ο Ομπάμα και ο Άμπε πρόκειται να συζητήσουν κυρίως σχετικά με τις εντάσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία, έναν στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, και την Κίνα, η ισχύς της οποίας συνεχίζει να αυξάνεται, κάτι που έχει όλο και πιο μεγάλες συνέπειες στην περιοχή.

Στην ατζέντα των δύο ηγετών περιλαμβάνονται επίσης οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμπραξη της περιοχής του Ειρηνικού (TPP), μια συμφωνία με στόχο τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με τη συμμετοχή 12 κρατών, συμπεριλαμβανόμενων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!