αποτελούν πολύ καλές πηγές φυλλικού οξέος και βιταμινών συμπλέγματος Β, όπως και άλλων ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Παράλληλα, και οι δύο περιέχουν σημαντικότατα αντιοξειδωτκά στοιχεία, όπως η ρεσβερατρόλη και η τυροσόλη, που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Το χρώμα μίας μπύρας εξαρτάται κυρίως από την θερμοκρασία, στην οποία εκτίθεται η βύνη χωρίς να αλλάζει τη θρεπτική αξία.
Οι μελαχρινές ή μαύρες μπύρες αποκτούν το σκούρο χρώμα τους επειδή οι παραγωγοί τους καβουρντίζουν το βυνοποιημένο κριθάρι, πριν να προχωρήσουν στη ζυθοποίηση.
Η επιλογή λοιπόν έχει να κάνει καθαρά με τη γεύση που επιλέγει ο καθένας.