tromaktiko: Σταθερά κέρδη για τις αντασφαλιστικές εταιρείες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σταθερά κέρδη για τις αντασφαλιστικές εταιρείες



O οίκος αξιολόγησης Fitch εκτιμά στη νέα του έκθεση «Global reinsurers’ 2013 financial results» ότι οι...
διεθνείς αντασφαλιστικές εταιρείες κατέγραψαν σταθερά κέρδη το 2013, καθώς οι ζημιές λόγωκαταστροφών ήταν διαχειρίσιμες και η ανάπτυξη των αποθεματικών προσόδου παρέμεινε ευνοϊκή. Η πρόβλεψη του οίκου παραμένει σταθερή.

Οι διεθνείς αντασφαλιστικές που παρακολουθεί ο Fitch βελτίωσαν τον μεικτό τους δείκτη στο 85% το 2013 από 89,3% το 2012. Η (αντ)ασφαλιστική βιομηχανία είχε πέρυσι 31 δισ. δολάρια ασφαλισμένες απώλειες απόφυσικές καταστροφές, τη στιγμή που ο μέσος όρος δεκαετίας είναι 56 δισ., ενώ το 2012 έφτασαν τα 65 δισ. δολάρια. Οι περισσότερες απώλειες οφείλονταν στις πλημμύρες της Γερμανίας, της κεντρικής Ευρώπης και του Καναδά, καθώς και σε δριμείες καταιγίδες των ΗΠΑ.

Οι αντασφαλιστές του κλάδου ζωής είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται παρά την 5,8% αύξηση στα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα. Τα κέρδη προ φόρων από τις δραστηριότητες του κλάδου ζωής που παρακολουθεί ο οίκος Fitch έπεσαν κατά 28,1% σε σχέση με το 2012.

Διάφορες μεμονωμένες σειρές αντασφαλιστικών προϊόντων, κυρίως μακροπρόθεσμων του κλάδου ατυχημάτων και αστικής ευθύνης, εξακολούθησαν να έχουν δυσμενή ανάπτυξη αποθεματικών και το 2013.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!