που μπορεί να πλήξει όσους εμπλέκονται, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσημη επίσκεψή της στη Μόσχα.
Ωστόσο, η Λεπέν--μαζί με άλλους ευρωσκεπτικιστές ηγέτες εθνικιστικών και ακροαριστερών κομμάτων--θεωρούν ότι το αρχικό σφάλμα ανήκει στις Βρυξέλλες που πρόσφερε στην Ουκρανία στενότερους δεσμούς, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Ρωσία.
«Εκπλήσσομαι που εντός της ΕΕ κηρύχθηκε Ψυχρός Πόλεμος εις βάρος της Ρωσίας», είπε η Λεπέν σε συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόεδρο της Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας.
«Δεν συνάδει με τις παραδοσιακές, φιλικές σχέσεις ούτε με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας ή των χωρών της ΕΕ και βλάπτει τις μελλοντικές σχέσεις», δήλωσε στη ρωσόφωνη υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.
Οι δηλώσεις της συμφωνούν με τη θέση του αυστριακού ακροδεξιού ηγέτη Χάινς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Πούτιν και καταδίκασε ως φάρσα τις κυρώσεις της ΕΕ. Ο ολλανδός πολιτικός εταίρος της Λεπέν, ο Γκέερτ Γουίλντερς, επίσης έχει δηλώσει ότι η ΕΕ έκανε πρώτη το λάθος.
Ο τρόπος που η Ευρώπη έχει διαχειριστεί την κρίση στην Ουκρανία ενδεχομένως να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαϊου. Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα για τη Γαλλία στις ευρωεκλογές.
Στη συνάντηση με την Λεπέν, ο Ναρίσκιν--ένας από τους αξιωματούχους που επηρεάστηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που επέβαλε η ΕΕ-- τόνισε τη σημασία των ρωσο-γαλλικών σχέσεων, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις αυτές επλήγησαν από «ρωσοφοβικές, αντι-ρωσικές εκστρατείες» που διεξήγαγαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Λεπέν, πρώην δικηγόρος, είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν μεγαλύτερη αυτονομία.