tromaktiko: Οι αδιάβαστοι... κόβονται!

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Οι αδιάβαστοι... κόβονται!



Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης
Όλοι ξέρουμε ότι για να... περάσεις τις εξετάσεις σου, θα πρέπει...
νάχεις διαβάσει (έστω και στοιχειωδώς), τόσο ώστε, να μπορείς τουλάχιστον να αντιγράψεις – να καταλαβαίνεις δηλαδή, τι σου «σφυρίζει» ο διπλανός σου ή που είναι γραμμένο το θέμα … που ψάχνεις να βρεις!

Απ’ ότι λοιπόν κατάλαβα, στις εξετάσεις της προηγούμενης Κυριακής, ΑΠΑΝΤΕΣ πέσαμε με τα μούτρα στα δύο SOS θέματα του Πολυνομοσχεδίου, που μας σφύριξαν οι «εξεταστές» ΜΑΣ (αυτά για το γάλα και τα φάρμακα) και... νομίσαμε ότι "καθαρίσαμε" !

Αυτά δυστυχώς όμως, αφορούσαν μόλις 5 και 3 σελίδες αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να αφήσουμε στη μπάντα (αδιάβαστες) τις υπόλοιπες 780 σελίδες της ύλης ΜΑΣ και έτσι, την κρίσιμη ώρα του "διαγωνίσματος", ούτε να αντιγράψουμε δεν ήμασταν σε θέση, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να παραδώσουμε... «λευκή κόλα»... σε ΟΛΑ!

Από σήμερα λοιπόν, με δέος και απελπισία θα ξεφυλλίζουμε ξανά και ξανά την ύλη μας (Πολυνομοσχέδιο), θα ανοίγουμε τα «λυσάρια», θα ακούμε τους «αναλυτές» καθηγητάδες, θα παρακαλάμε τους «εξεταστές» ΜΑΣ και θα ψάχνουμε τα αποθέματα των προόδων –αντοχών- μας, για να δούμε αν και πως… θα την περάσουμε (πως θα τη βγάλουμε, κοινώς) !

Δυστυχώς, τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά –ακόμα και στο Πανεπιστήμιο της ζωής- δεν είναι για όλους και ειδικά για τους ακαμάτηδες και τους ανόητους !

Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η λαϊκή σοφία : μ' όποιο δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!

Άντε τώρα και σ' ανώτερα... στη νέα εξεταστική (του Ιουνίου) !
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!