tromaktiko: Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας διαψεύδουν ανάμιξη στους φόνους της Μαϊντάν

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας διαψεύδουν ανάμιξη στους φόνους της Μαϊντάν



Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) είναι αναμεμιγμένη στους φόνους...
που σημειώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Μαϊντάν, από το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Τα γεγονότα στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 90 ανθρώπους και οδήγησαν στην πτώση του φιλορωσικού καθεστώτος.

«Οι δηλώσεις αυτές ας βαραίνουν τη συνείδηση των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας», ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της FSB, όταν ερωτήθηκε από το Ria Novosti σχετικά με τους ισχυρισμούς του Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο, αρχηγού των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες πράκτορες της FSB «συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή» της φονικής καταστολής των διαδηλώσεων στη Μαϊντάν.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως και άλλες ρωσικές μονάδες θα αποχωρήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα από τα ουκρανικά σύνορα, έπειτα από ένα πρώτο τάγμα, αλλά υπενθύμισε πάντως πως «δεν υπάρχουν περιορισμοί» στην κίνηση ρωσικών στρατευμάτων στη Ρωσία.

«Όταν θα έχουν τελειώσει τις αποστολές που τους έχουμε ορίσει, κι άλλες μονάδες θα επιστρέψουν επίσης στον τόπο της μόνιμης ανάπτυξης τους», δήλωσε σήμερα ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε έπειτα από συνάντησή του με τον ομόλογό του από το Καζακστάν.

Ο Λαβρόφ ζήτησε ακόμη από το ΝΑΤΟ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ενίσχυση της παρουσίας του στην ανατολική Ευρώπη και κυρίως να διευκρινίσει αν αυτές οι κινήσεις συνάδουν με τις ισχύουσες συμφωνίες.

«Θέσαμε αυτό το ερώτημα στην Ατλαντική συμμαχία. Περιμένουμε μια απάντηση που να μην είναι μόνο μια απάντηση, αλλά να βασίζεται πλήρως στο σεβασμό των κανόνων που έχουμε επεξεργαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που είναι παρόντα στη Μαύρη Θάλασσα να σεβαστούν τη Σύμβαση του Μοντρέ που καθορίζει τη χρονική διάρκεια της παρουσίας των πλοίων στη ζώνη, επισημαίνοντας πως «τον τελευταίο καιρό, αμερικανικά πολεμικά πλοία παρέτειναν πολλές φορές την παραμονή τους».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!