tromaktiko: Τι φοβάται το Μαξίμου ενόψει κάλπης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τι φοβάται το Μαξίμου ενόψει κάλπης



Την καλύτερη δυνατή απόδοση στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου...
ώστε η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον σκόπελο της τριπλής κάλπης του Μαΐου και να είναι ο Αντώνης Σαμαράς που θα διαπραγματευτεί την απομείωση του χρέους με τους εταίρους.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει υπάρξει «μορατόριουμ» με τους δανειστές, με τα μέτρα να μεταφέρονται για μετά τις κάλπες, η κλιμάκωση της παροχολογίας, αλλά και τα επιλεγμένα διλήμματα που έχουν ως στόχο πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεκλογική περίοδος, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη και το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται ακριβώς για το απρόοπτο. Τι ακριβώς, όμως, φοβάται μεταξύ άλλων;

Πρώτον: Ενα τρομοκρατικό χτύπημα. Ο Μαζιώτης με την επίθεση στην τράπεζα της Ελλάδος απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για ένα σημαντικό χτύπημα, ενώ ανησυχία υπάρχει στην ΕΛΑΣ και για τη μη εμφάνιση έως τώρα του Χριστόδουλου Ξηρού, που παραμένει ασύλληπτος. Η ΕΛΑΣ και η αντιτρομοκρατική φοβούνται νέο χτύπημα και μάλιστα ακόμα και σε ανθρώπινο στόχο, γι’ αυτό και εντείνουν τις προσπάθειές τους την προεκλογική περίοδο.

Δεύτερον: Ενα ακόμα βίντεο της Χ.Α. που θα εμπλέκει την κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνωρίζει ακόμα αν και πόσα βίντεο έχει στην κατοχή της η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής-βίντεο που εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη. Δεν γνωρίζει, δηλαδή, αν η Χρυσή Αυγή μπλοφάρει ή όχι όταν απειλεί με βίντεο. Η δικαστική απαγόρευση της δημοσιοποίησης δεν την εξασφαλίζει απαραιτήτως, καθώς οι τεχνικές δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Ουδείς επίσης μπορεί να γνωρίζει πώς θα επιδράσει στην κοινή γνώμη τυχόν απαγόρευση της Χρυσής Αυγής ή υποψηφίων της να κατέλθουν στις εκλογές.

Τρίτον: Ενα πιθανό λάθος: Τα λάθη της προεκλογικής περιόδου έχουν επηρεάσει ή και κρίνει πολλές φορές εκλογική αναμέτρηση. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε δράσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν λάθη που θα οδηγήσουν σε απώλεια ψήφων και αμφισβήτηση. «Καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα, παρά να κάνουμε ένα χοντρό λάθος» είναι το δόγμα που πρώτος φέρεται να έθεσε στις κυβερνητικές συσκέψεις ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Τέταρτον η μη εκπλήρωση προσδοκιών. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες είναι-ως είθισται και τώρα στον καιρό της κρίσης!-πολλές, ωστόσο η «χειροπιαστή» είναι η διανομή του μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Η υπερβολική προβολή του θέματος έχει δημιουργήσει προσδοκίες και όσοι θεωρούν ότι θα το λάβουν είναι υπερπολλαπλάσιοι όσων το δικαιούνται.. ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν στις εκλογές όποιοι (αδίκως) το περίμεναν και τελικά δεν θα το λάβουν.

Πέμπτον: Τυχόν εξωγενείς παράγοντες: οι δανειστές, ιδίως το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει να στηρίξουν προεκλογικά την ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο υπό τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προκειμένου να πείσουν την εσωτερική τους εκλογική βάση, ότι η πολιτική που επέλεξαν στην Ελλάδα υπήρξε ορθή και βαδίζει προς την επιτυχία. Ενίοτε, όμως, εμφανίζονται απρόοπτα, που δεν έχουν προβλεφθεί...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!