tromaktiko: Κάτι δεν πάει καλά στο facebook. Υπάρχουν likes σε σελίδες ή ομάδες που ποτέ δεν έχετε κάνει;

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κάτι δεν πάει καλά στο facebook. Υπάρχουν likes σε σελίδες ή ομάδες που ποτέ δεν έχετε κάνει;



Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, μια φορά το μήνα περίπου, ελέγχω το αρχείο δραστηριοτήτων στο facebook. Στο τελευταίο έλεγχο που έκανα ανακάλυψα likes σε σελίδες που ποτέ δεν έχω κάνει και ποτέ δεν έχω επισκεφτεί...
Όπως βλέπετε στα παρακάτω αποκόμματα, στις 9 Απριλίου υπάρχουν τέσσερα περίεργα likes και ένα στις 20 Μαρτίου. Αυτές τις σελίδες δεν τις έχω επισκεφτεί ποτέ και φυσικά δεν πάτησα like σε καμιά από αυτές. Πιθανότατα να προστέθηκαν κάνοντας κλικ σε κάποιο λίνκ με κακόβουλο κώδικα. Οι τέσσερις σελίδες στις 9 Απριλίου έχουν διαφορά μερικά λεπτά. Συγκεκριμένα το Comfuzio.com (περιοδικό) και το Βίντεο με άποψη και στυλ πήραν like το ίδιο λεπτό και τρίτος τερμάτισε ο panathinaikoskosmos στο αμέσως επόμενο λεπτό. Είδατε πόσο γρήγορα πατάω τα likes αν θέλω;







Για να δούμε και τι περιεχόμενο έχουν.
Το Comfuzio.com που έγινε μέλος στο fb στις 13 Μαρτίου 2014 έχει 50 αναρτήσεις likefarming και 168.000 μέλη μέχρι σήμερα. Εκτός από μένα αρέσει και σε 13 φίλους μου.





Το Comfuzio.com (περιοδικό) που έγινε μέλος στο fb στις 3 Απριλίου 2014 δεν έχει καμιά ανάρτηση και αρέσει σε 96.800 άτομα μέχρι σήμερα. Εκτός από μένα ενθουσιάστηκαν και 8 φίλοι μου με το κενό χώρο. Ούτε εικόνα προφίλ δεν έχει και αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που 70.000 άτομα μιλούν για αυτή τη σελίδα. 




Το Βίντεο με άποψη και στυλ, έγινε μέλος στις 28 Μαρτίου 2014 έχει μία ανάρτηση με ένα αρκετά καλό βίντεο και γιαυτό αρέσει σε 98.800 άτομα. Εκτός από μένα το ένα και μοναδικό βίντεο ξετρέλανε 6 φίλους μου και 28.600 άτομα συζητάνε αυτό το βιντεάκι.






Τουλάχιστον ο panathinaikoskosmos και το Enalla Radio έχουν περιεχόμενο και δεν δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες και δεν είμαι ο μόνος που την πάτησα. Έχω αρκετή παρέα και φίλους, δε παραπονιέμαι. Ομολογώ πως στο Comfuzio.com (περιοδικό), είναι λιγάκι βαρετά αλλά τι να κάνουμε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Ελέγξτε το αρχείο δραστηριοτήτων σας. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα βγάλετε λαβράκι. Αν δεν γνωρίζεται πως δείτε την παρακάτω εικόνα. Σταμάτα εσύ.... υπάρχει και κόσμος που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα... κατευθείαν να πεταχτείς.





Περιμένω στα σχόλια σας να μου πείτε αν βρήκατε τίποτα περίεργο. Καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή, μην την πατήσετε όπως εγώ.

ellinikahoaxes.blogspot.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Heartbleed: 
Kενό ασφάλειας καθιστά ευάλωτες έως και 500.000 ιστοσελίδες

Ερευνητές της φινλανδικής εταιρείας Codenomicon σε συνεργασία με την Google ανακάλυψαν πριν από λίγες ημέρες ένα εξαιρετικά διαδεδομένο κενό ασφάλειας – αφού, σύμφωνα με τον Guardian, εκτιμάται πως καθιστά ευάλωτες έως και 500.000 ιστοσελίδες. Το κενό «βαφτίσθηκε» Heartbleed και αφορά το λογισμικό OpenSSL, μέσω του οποίου ευαίσθητα δεδομένα διακινούνται κρυπτογραφημένα στους σέρβερ. Δεδομένα που, αξιοποιώντας το Heartbleed, θα μπορούσε να υποκλέψει και να «διαβάσει» οποιοσδήποτε χάκερ.

Η ευπάθεια χρονολογείται τουλάχιστον από το 2012 και επηρεάζει όλες τις ιστοσελίδες ή τις υπηρεσίες που βασίζονται στο OpenSSL για την κρυπτογράφηση των πληροφοριών των χρηστών τους, όπως των κωδικών πρόσβασης. Σύμφωνα με το BBC, σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται ενδεικτικά η φορολογική πλατφόρμα του καναδικού υπουργείου Οικονομικών, τα σάιτ της Deutsche Bank και του FBI, όπως και οι υπηρεσίες Flickr και Tumblr της Yahoo.

Οποιαδήποτε αξιοποίηση του Heartbleed από χάκερ δεν θα άφηνε «ίχνη». Επομένως, είναι αδύνατον να διαπιστωθεί αν κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν το κενό ασφαλείας σε ευάλωτα σάιτ όπως το παραπάνω, στα χρόνια που μεσολάβησαν. «Η σωστή λέξη είναι καταστροφή», έγραψε στο μπλογκ του ο ειδικός στην κυβερνοασφάλεια Bruce Schneier.

Από τη Δευτέρα που έγινε γνωστή η ύπαρξη του Heartbleed, αρκετές ιστοσελίδες και online πλατφόρμες έχουν ήδη αντικαταστήσει την έκδοση του OpenSSL που χρησιμοποιούσαν με μια αναβαθμισμένη και ασφαλή παραλλαγή. Μάλιστα, ανακοινώνοντας την αναβάθμιση, το Tumblr συνέστησε στους χρήστες του να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης οπουδήποτε «εμπιστεύονται» ευαίσθητα δεδομένα – όπως στις υπηρεσίες e-mail, web banking ή cloud storage. Το ίδιο έκανε και εκπρόσωπος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας NCC Group, μιλώντας στο BBC.

Από την άλλη μεριά, άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει κανείς να βιαστεί, αφού θα χρειαστεί να περάσουν μερικά 24ωρα ακόμη, πριν όλες οι υπηρεσίες που χρησιμοποιεί έχουν όντως αναβαθμισθεί στην ασφαλή έκδοση του OpenSSL. «Αν μια ιστοσελίδα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παραλλαγή του OpenSSL με το Heartbleed, τότε ο χρήστης καθιστά ευάλωτο τόσο το παλιό όσο και το νέο password», αναφέρει χαρακτηριστικά στον Guardian o Mark Schoessler από τη Rapid7.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!