tromaktiko: Αμερικανικά funds σαρώνουν τα πάντα: τράπεζες, ξενοδοχεία, ενώ κοντά στο κλείσιμο είναι και συμφωνία για εξαγορά δανείων

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αμερικανικά funds σαρώνουν τα πάντα: τράπεζες, ξενοδοχεία, ενώ κοντά στο κλείσιμο είναι και συμφωνία για εξαγορά δανείων



του Δημήτρη Παφίλα
Αύξησαν τα μετρητά τους και περιμένουν οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα εν μέσω της μίνι πολιτικής κρίσης, ωστόσο τα Αμερικανικά funds δεν έχουν αλλάξει γνώμη και αγοράζουν...
τραπεζικές μετοχές, αγοράζουν ξενοδοχεία (OAKTREE), ακόμη και εξαγορά δανείων κάνουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ένα αμερικανικό fund βρίσκεται κοντά στην επίτευξη σημαντικής συμφωνίας με εισηγμένη εταιρεία.

Με άλλα λόγια θεωρούν χαμηλό το πολιτικό ρίσκο, όπως είχε γράψει προ μηνών το newmoney.gr. Και μετά τον Ιούνιο αναμένεται να αυξήσουν τις θέσεις τους ελληνικές μετοχές.

Οι αποδόσεις απαντούν σε όλα: Μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί από τα μεγάλα κέρδη που είχαν από τα ελληνικά ομόλογα (479%) και των πολλαπλάσιων αποδόσεων στις μετοχές.

Αν κάποιος καλοεξετάσει το θέμα θα δει ότι, η πολιτική κρίση δεν έφερε δα και κατάρρευση αφού το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση στο χρηματιστήριο (0,02%). Σε μια εβδομάδα που είχαμε τις περισσότερες αρκετές αρνητικές εξελίξεις: Αποκάλυψη του βίντεο του στησίματος του κ. Μπαλτάκο απο τον Ηλία Κασιδιάρη, αναβολή της αναβάθμισης απο την Moody's και πολύ φιλολογία για την περίφημη έξοδο του δημοσίου στις αγορές. (σ.σ φιλολογία που είναι αρνητική εφόσον συνεχιστεί διότι οι αγορές θέλουν σταθερότητα).

Επιπλέον είχαμε μια είσοδο των νέων μετοχών της Τράπεζας Alpha Bank, όπου η η πρεμιέρα ήταν εντυπωσιακή. Απο τα 169 εκατ. ευρώ τα 68 εκατ. αφορούσαν μόνο την μετοχή της Alpha Bank. Αυτή η ρευστότητα που υπήρξε δεν είναι απλώς η αύξηση της στάθμισης λόγω της ανόδου του freefloat.

“ Οι ελληνικές τράπεζες είναι το στοίχημα για τους ξένους και ο καλύτερος τρόπος να παίξουν την ανάκαμψη. Μόλις θα αρχίσουν να περιορίζουν τις επισφάλειες τότε θα αρχίσουν να σημειώνουν κέρδη. Ήδη , όμως, η άνοδος των μετοχών θα έχει προεξοφλήσει αυτή την διαδικασία”.

Αύξηση μετρητών για παν ενδεχόμενο

Την ώρα που άρχισαν να καταγράφονται ορισμένα νέα υψηλά μετοχών, η αγορά γύρισε, ωστόσο οι ρευστοποιήσεις δεν βγάζουν πανικό.

Διαχειριστής μεγάλου fund τονίζει ότι “ αύξησε τα μετρητά του απο 10% στο 27-28% καθώς δεν έκρυβε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις”.

Η κίνηση, όμως, αυτή του διαχειριστή ήταν επιβεβλημένη διότι δεν διαχειρίζεται τα δικά του χρήματα, αλλά επενδυτών και όταν η αγορά βγάζει πωλήσεις πρέπει να ακολουθεί την τάση.

Η εικόνα στο κλείσιμο της Παρασκευής- πρωταγωνιστής η MIG που ολοκληρώνει τις συζητήσεις για θυγατρική της και την ίδια

Με πτώση 1,23% έκλεισε η Alpha Bank στα 0,72 ευρώ. Πιέσεις στον ΟΠΑΠ με πτώση 2,75% στα 11,28 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς η μετοχή της οποίας έκλεισε με πτώση 3,11%. Υπεραπόδοση για την ΜIG – η οποία έκλεισε με άνοδο 7,42% καθώς είναι έντονες πλέον οι

πληροφορίες για στρατηγική συνεργασία Με κέρδη 1,75% η ΔEH στα 12,20 ευρώ. Με άνοδο 1,07% η Coca – cola στα 17,95 ευρώ.

Ποιά ήταν τα πακέτα

Πακέτα 7,7 εκατ. μετοχών άλλαξαν “χέρια” στην Alpha Bank και 4,4 εκατ. τεμαχίων στο Warrant της Alpha bank. Οι συνολικές συναλλαγές σε προσυμφωνημένα πακέτα μετοχών ήταν 22,2 εκατ. ευρώ

newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!