του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.
"Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό", προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης την πρόσβαση στο Twitter στις 20 Μαρτίου. Η Αγκυρα αναγκάσθηκε, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο, καθώς παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης, να άρει την απαγόρευση στις 3 Απριλίου.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε για δεύτερη φορά σήμερα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου: "Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι".
Ο Ερντογάν επέκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο λέγοντας ότι "υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ξένων εταιρειών, αντί να υπερασπισθεί την ίδια τη χώρα του".
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο YouTube θα διατηρηθεί παρά τις δύο αντίθετες αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης, όσο δεν αποσύρονται ορισμένες πληροφορίες που οι τουρκικές αρχές θεωρούν "παράνομες".