tromaktiko: Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των ομολόγων

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των ομολόγων



Ένοχοι κρίθηκαν οι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του «κρυφού ομολόγου», ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, που... κατέληξε υπερτιμημένο σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως θα πρέπει να καταδικαστούν, μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε δύο χρόνια.

Μάλιστα, το δικαστήριο -οκτώ χρόνια μετά- αποφάσισε πως οι 13 κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταδικαστούν σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και όχι με βαση την εισαγγελική πρόταση κατά την οποία θα έπρεπε ορισμένοι εξ αυτών να απαλλαγούν για συγκεκριμένα αδικήματα.

Μεταξύ των καταδικασθέντων, είναι ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, ο Θ. Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής ¨Ακκρόπολη¨, ο πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ π. Δεμέστιχας και άλλοι, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως κατά περίσταση για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματοςς, απιστία στην υπηρεσία, εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου (ν. 1608/50).

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών, οι οποίες σύμφωνα με τα αδικήματα επισύρουν ακόμη και ισόβιες καθείρξεις.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώο μόνο τον πρώην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών και επί των ελαφρυντικών.

Την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του προτέρου εντίμου βίου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για όλους τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 280 εκατομυρίων ευρώ.

Η κρίση αυτή του δικαστηρίου για τους 13 καταδιικασθέντες ουσιαστικά σημαίνει ότι σπάει η ισόβια κάθειρξη, την οποία επισύρουν οι σε βάρος τους κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!