tromaktiko: Προσωρινά κρατούμενοι οι οδηγοί που μετέφεραν τους 99 μετανάστες

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Προσωρινά κρατούμενοι οι οδηγοί που μετέφεραν τους 99 μετανάστες



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στην... μεταφορά των 99 μεταναστών που εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγά, πριν από μερικές ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Ηρακλειώτες υποστήριζαν ότι η πραγματικότητα διαφέρει από αυτά που έγιναν γνωστά κι επιχείρησαν να ανατρέψουν το βαρύ κατηγορητήριο περί συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Πιο συγκεκριμένα οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και ισχυρίστηκαν ότι συμπτωματικά ενεπλάκησαν στην εν λόγω υπόθεση καθώς θεωρούσαν ότι οι μετανάστες ήταν νόμιμοι αφού διέθεταν χαρτιά.

Αυτό που υποστηρίζεται από την πλευρά της υπεράσπισης είναι ότι δεν πρόκειται για παράνομους μετανάστες αλλά για αλλοδαπούς που παραμένουν νόμιμα στην χώρα μας καθώς σχεδόν στο σύνολο τους διαθέτουν δελτία πολιτικού ασύλου, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Κοκοσάλη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, «από μία πρώτη επισκόπηση της δικογραφίας και καθ΄ ομολογία της Αστυνομίας προκύπτει ότι σχεδόν το σύνολο των αλλοδαπών διαθέτει νόμιμα έγγραφα παραμονής στην χώρα». Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτη η υπόθεση δεν θα τελειωσει έτσι όπως άρχισε και  ότι είναι μακρύς ο δρομος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους μανάδες με μωρά παιδιά, επρόκειτο να μεταφερθούν σε ερημική τοποθεσία στα νότια του νομού Ηρακλείου ώστε στην συνέχεια να «φυγαδευτούν» με πλοιάρια για την Ιταλία.

Εκτός από τους δύο οδηγούς, σήμερα απολογήθηκε και προφυλακίστηκε και ένας Σύρος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είχε ρόλο «επιτηρητή» των δρομολογίων από την πόλη του Ηρακλείου έως τα νότια παράλια. Ο 57χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το επόμενο διάστημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!