tromaktiko: Θερμό και ξηρό το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με το Accuweather!

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θερμό και ξηρό το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με το Accuweather!



Ένα θερμό και ξηρό καλοκαίρι προβλέπουν οι Μετεωρολόγοι του Accuweather, για το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης...

Παρατηρώντας τη φετινή άνοιξη, παρατήρησαν πολλές ομοιότητες με αυτήν του 2002 και 2009 όπου είχε ακολουθήσει ένα θερμό καλοκαίρι.
"Οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα σχεδόν παντού" δήλωσε ο Μετεωρολόγος Alan Reppert.


Ανατολική Ευρώπη
"Η ξηρασία θα πλήξει τις περιοχές από την Πολωνία μέχρι τη δυτική Ρωσία και την Ουκρανία, γεγονός που θα έχει άσχημες συνέπειες στις καλλιέργειες.", συμπληρώνει.
Ο Μετεωρολόγος Jason Nicholls υποστηρίζει πως στα Βαλκάνια οι όποιες βροχές θα σημειωθούν τον Ιούνιο μέχρι το πρώτο μισό του Ιουλίου ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα γίνει ξηρός.
Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και για τις περιοχές γύρω από τη Μαύρη θάλασσα όπου αναμένεται ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.


Ιβηρική Χερσόνησος - Δυτική Γαλλία
Μπορεί το καλοκαίρι να ξεκινήσει με σχετική δροσιά και κάποιες βροχές αλλά στα τέλη του Ιουλίου αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη δυτική Γαλλία. Στην Ιβηρική μάλιστα, οι βροχές θα είναι λιγότερες του κανονικού, υποστηρίζει ο Reppert, εκφράζοντας την ανυσηχία του για τις καλλιέργειες της θερινής σαιζόν. Τονίζει επίσης τον φόβο του για εκτεταμένες πυρκαγιές λόγω της έλλειψης υγρασίας στα δάση.

Κεντρική Ευρώπη
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η νότια Γαλλία, η Ελβετία και η Αυστρία θα έχουν περισσότερες του κανονικού βροχές ενώ και η θερμοκρασία μπορεί να είναι λίγο κάτω του κανονικού. Περιοχές που συνορεύουν με τη Μεσόγειο θάλασσα όπως είναι η νότια Γαλλία, η νότια Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα, θα πρέπει να αναμένουν φυσιολογικό καιρό με την θερμοκρασία και τη βροχόπτωση να κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα.

Ην. Βασίλειο
Το Ην. Βασίλειο είχε έναν από τους πιο υγρούς χειμώνες όλων των εποχών ενώ υγρό και δροσερό φαίνεται να μπαίνει και το καλοκαίρι. Η κατάσταση θα αλλάξει τον Αύγουστο όπου σύμφωνα με τον Reppert, αναμένεται ένας ζεστός και ξηρός μήνας.

Σκανδιναβία
Για την Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία προβλέπεται ένα θερμό καλοκαίρι από την αρχή. Στη συνέχεια μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς θερμές αέριες μάζες θα φτάνουν από τη Ρωσία.

Επισημαίνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών καθώς και εδώ οι βροχοπτώσεις θα είναι ελάχιστες την καλοκαιρινή περίοδο.

Επισήμανση: Η παραπάνω εκτίμηση εκφράζει την άποψη των μετεωρολόγων του Αμερικάνικου  Accuweather.com ενώ δεν γίνεται σαφής η μεθοδολογία που ακολούθησαν για την εκτίμησή τους. Τέλος να τονίσουμε οτι για φέτος προβλέπεται έξαρση του φαινομένου Ελ-Νίνιο το οποίο σύμφωνα με μελέτες που θα σας παρουσιάσουμε σε ξεχωριστό μας άρθρο, προκαλεί ένα βροχερό και με κανονικές θερμοκρασίες καλοκαίρι στην Ελλάδα.

meteo-news.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!