tromaktiko: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Σουδάν

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Σουδάν



Συνελήφθη στο Σουδάν ο Σαντίκ Αλ-Μάχντι, πρώην πρωθυπουργός στην τελευταία εκλεγμένη πολιτική κυβέρνηση του Σουδάν και επικεφαλής του Κόμματος Ούμα, του πιο εξέχοντος κόμματος που αντιτίθεται στον πρόεδρο Όμαρ Χάσαν Αλ-Μπασίρ, ο οποίος τον απέπεμψε το 1989.

«Δύο αξιωματούχοι ασφαλείας ήρθαν στο γραφείο του Αλ-Μάχντι στις 8:45 μ.μ. ώρα Σουδάν και τον συνέλαβαν χωρίς να αναφέρουν τον λόγο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ζάκι, προσωπικός βοηθός του Αλ-Μάχντι και διευθυντής του γραφείου του.

Σύμφωνα με το livecity.gr ο Αλ-Μάχντι αναμενόταν να συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο με την κυβέρνηση του Μπασίρ και άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Ο διάλογος, τον οποίο κάλεσε ο Μπασίρ νωρίτερα φέτος, αναμενόταν να χαλαρώσει την ένταση μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων του Σουδάν πριν από τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες η βία στο Νταρφούρ έχει κλιμακωθεί, ενώ οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι ασκούν βία εναντίον πολιτών στην περιοχή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!