tromaktiko: Τι είπε για το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τι είπε για το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου



Στην Πάτρα βρίσκονται σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πατρινός ειδικός γραμματέας του...
Υπουργείου Μαρίνος Σκανδάμης.

Και οι δύο έχουν προσκληθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, προκειμένου να λάβουν μέρος στην ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Η ημερίδα ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στην οδό Φιλοποίμενος 24.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Μια από τις προτεραιότητές μου είναι η επιτάχυνση των ρυθμών απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, πρώτον επειδή έχουμε πολλές καταδίκες στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεύτερον επειδή διαμαρτύρονται και δικαίως οι πολίτες από την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και τρίτον επειδή αποθαρρύνονται ακόμη και οι επενδυτές να επενδύσουν στην χώρα. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στους δικαστικούς λειτουργούς που κάνουν με μεγάλη ευθύνη το έργο τους, αλλά στο γεγονός ότι ο μέσος όρος υποθέσεων που έρχονται στους δικαστικούς για διευθέτηση, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω του ότι δεν έχουν αναπτυχθεί εναλλακτικές μορφές απόδοσης δικαιοσύνης.

Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας, είναι ένα έργο επίπονο και μελετημένο και σήμερα γίνεται η πρώτη παρουσίασή του στον δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας. Με αυτόν τον κώδικα ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.»

Αστειότητες χαρακτήρισε ο Υπουργός τα περί πολιτικών παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή.
patratora.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!