tromaktiko: Ο Τομέας πολιτισμού του Εθνικού Μετώπου σχετικά με την σημερινή διεθνή ημέρα μουσείων

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ο Τομέας πολιτισμού του Εθνικού Μετώπου σχετικά με την σημερινή διεθνή ημέρα μουσείων



Με αφορμή την σημερινή διεθνή ημέρα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, στις 18 Μαίου, ο τομεάρχης πολιτισμού... κ. Πάνος Χατζηγεωργιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

"Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, ιδιαίτερα σε έναν τόπο όπως η πατρίδα μας οφείλουν να δρούν ως η διασύνδεση αναμεταξύ της ιστορίας μας και του Ελληνικού λαού, είτε ευρισκόμενοι σε οικονομική ύφεση είτε οχι, ο λαός μας έχει ανάγκη να αγαπήσει εκ νέου τον τόπο του διότι αυτή είναι και η πεμπτουσία του σημερινού μας προβλήματος.

Δεν αντιδρούμε στην εκποίηση της πατριδος γιατι κάποιοι οχι μόνον δεν μας βοηθούν να εκτιμήσουμε τα ιστορικά χώματα όπου η μοίρα της ζωής μας έριξε, αλλά και γιατί ως δείχνουν τα πράγματα υπάρχει ένα σχέδιο αποξένωσης του κόσμου με πλάγια μέσα απο το ιστορικό του παρελθόν.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απαιτεί δωρεάν πρόσβαση για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που δικαιωματικά τους ανήκουν, ο πολιτισμός, η ελληνοκεντρική παιδεία και ο επανελληνισμός της τέχνης, είναι η ουσιαστική λύση για την κρίση και η δική μας μάχη ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που προσπαθούν κάποια κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος να μας επιβάλλουν."
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!