tromaktiko: Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη...

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη...



...στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.Για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς

«Ήμουν, εξαιρετικά σαφής, στην συνέντευξη που παραχώρησα στο «ΒΗΜΑ». Σημείωσα: «Εμείς είπαμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018».

Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πιο σαφές, από αυτό που κατεγράφη, θα μπορούσα να πω. Βεβαίως, ο τίτλος ήταν διαφορετικός, αλλά δεν έχω την ευθύνη του τίτλου, που επέλεξε η εφημερίδα.

Επομένως, έγινε σκοπίμως;

Δεν θα επιλέξω κάποιο αστυνομικό σενάριο ή οτιδήποτε άλλο, όποιος έχει διαβάσει την συνέντευξη θα διαπιστώσει ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε αυτά που, επαναλαμβάνω με σαφήνεια, και σε εκείνα που διατυπώθηκαν…

Η υπόθεση της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, δεν λειτούργησε αυτόνομα ως διαδικασία. Επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί. Επιχειρήθηκε να έρθει στα μέτρα ορισμένων. Γι αυτό σας θυμίζω είπαμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ο μόνος στον οποίο λογοδοτούμε είναι ο ελληνικός λαός και σε αυτόν απευθύνουμε την πρότασή μας για την συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Διότι, η κεντροαριστερά είναι η πλειοψηφική κοινωνική δύναμη.

Η κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει. Διότι, αν η κεντροαριστερά έχει μια συγκεκριμένη θέση και αξία για την ελληνική κοινωνία είναι με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, να οδηγήσει την χώρα στην διέξοδο από την κρίση».

Για την κοινή εμφάνιση με Γ. Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά.

«Εμείς δεν επιλέξαμε κανένα συμβολισμό με την συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση. Η ταραχή για την παρουσία Παπανδρέου στην εκδήλωση της κ. Κοππά δεν ήταν δική μας, ήταν του ΠΑΣΟΚ. Και γι αυτό, είπα: τους αφήνω να κουβαλούν στο μυαλό τους Λαιστρυγόνες και κύκλωπες. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Αυτό που κάνουμε, με την συμπαράταξη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» είναι η συγκεκριμένη στράτευση και θετική δέσμευση, γι αυτήν την συμπαράταξη, στο πλαίσιο ενός πολύ συγκεκριμένου προγράμματος, προοδευτικού χαρακτήρα για το σήμερα και το αύριο, για την ύστερή και μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Το εύρος, αυτής της συμπαράταξης, που σήμερα καταγράφεται ως προοδευτική συνεργασία, δεν είναι το επιθυμητό, το θέλουμε πολύ πιο μεγάλο. Γι αυτό, αμέσως μετά τις εκλογές, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να διευρύνουμε τα όρια αυτής της συμπαράταξης».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!