tromaktiko: «Βουτιά» του δείκτη οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Βουτιά» του δείκτη οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία



Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε τον Μάιο στη Γερμανία ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης, τον οποίο καταρτίζει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας στο Μάνχαϊμ, με στόχο να προβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις έξι μήνες πριν, υποχώρησε στις 33,1 μονάδες, από 43,2 τον Απρίλιο.

Η επιφυλακτικότητα των Γερμανών επενδυτών αντανακλά την ανησυχία τους ότι η βραδεία ανάκαμψη της ευρωζώνης θα αφήσει την περιοχή ευάλωτη σε σοκ, αναφέρει το Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έστειλε την περασμένη Πέμπτη το μήνυμα ότι μπορεί να αυξήσει τη νομισματική στήριξη στις αρχές Ιουνίου.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί το τρέχον τρίμηνο μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα το 2014.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε απροσδόκητα τον Μάρτιο και οι τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών επιβραδύνθηκαν τον Απρίλιο.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 (τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν μεθαύριο).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!