κλείσουν στις 18:00.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις, το ποσοστό αποχής θα είναι πάνω από 40% και ενδεχομένως μεγαλύτερο από το 40,6% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Νικολαΐδης, δήλωσε ότι στην αποχή των προηγούμενων εκλογών θα προστεθεί και ένα μεγάλο μέρος των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Αναμένεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των σχεδόν 60 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων θα προσέλθουν στις κάλπες.
Σχεδόν 540 χιλιάδες είναι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι, 59 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και 7 χιλιάδες επτακόσιοι κοινοτικοί, κυρίως Έλληνες και Βρετανοί.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο, όσον αφορά στα κομματικά ποσοστά θα γίνουν γνωστά γύρω στις 21:00 αλλά επίσημα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα.
athina984.gr

