tromaktiko: Καταβολή μέρους οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο Γηροκομείο Βόλου

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Καταβολή μέρους οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο Γηροκομείο Βόλου



Εγκρίθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ τα εντάλματα πληρωμών, που αφορούν σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Γηροκομείο Βόλου, για τους...
μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο του 2013, καθώς και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2014, ύψους 165.000 € περίπου.

Όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, οι πληρωμές αυτές αποτελούν την αρχή των τμηματικών οφειλών, που πρόκειται να καταβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ το επόμενο χρονικό διάστημα προς το Γηροκομείο Βόλου, συνολικού ύψους 400.000 €.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι πρίν δέκα ημέρες, μετά και από την καθοριστική παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή προς τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη, εξοφλήθησαν οι οφειλές του ΟΓΑ προς το Γηροκομείο Βόλου από το 2011, συνολικού ύψους 116.000 €.
Μετά και την καταβολή, τις προσεχείς ημέρες, των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Γηροκομείο Βόλου, ύψους περίπου 165.000 €, θα μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να εξυπηρετηθεί η ρύθμιση του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ, και, κυρίως, να ικανοποιηθούν οι δαπάνες κάλυψης των βασικών αναγκών των ηλικιωμένων.

«Έχοντας την πεποίθηση ότι η προσφορά του Γηροκομείου είναι ανεκτίμητη στην τοπική μας κοινωνία, είμαστε αποφασισμένοι ως ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να στηρίξουμε ένα Ίδρυμα, το οποίο από την ίδρυσή του (1952) μέχρι και σήμερα δεν παύει, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, να φιλοξενεί δεκάδες ηλικιωμένους από την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Με την σταδιακή εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Γηροκομείο και εν συνεχεία με την πληρωμή των ασφαλιστικών Ταμείων και των εργαζομένων του, ευελπιστούμε πως το Γηροκομείο μας θα κερδίσει το στοίχημα της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του», επισήμανε σε δηλώσεις της η κα Μακρή.

magnesianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!