tromaktiko: Θετικό πρόσημο στον Τουρισμό για όλες τις αγορές πλην Ουκρανίας

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Θετικό πρόσημο στον Τουρισμό για όλες τις αγορές πλην Ουκρανίας



Με αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων κλείνουν ο Απρίλιος και ο Μάιος για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου, την ίδια στιγμή βέβαια που... η ρωσική και κυρίως η ουκρανική αγορά έχει κάνει «βουτιά» και αποτελούν το μεγάλο ερωτηματικό της τρέχουσας τουριστικής σεζόν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης μίλησε στον Team FM και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής δεδομένα και έκανε τις εκτιμήσεις του και για τη φετινή αλλά και για την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με το goodnet.gr.

Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο και τον Μάιο, σημείωσε πως ήταν σαφώς καλύτεροι από πέρυσι με τον τρέχοντα μήνα να κλείνει με θετικότερο πρόσημο. Το αισιόδοξο είναι πως και ο Ιούνιος φαίνεται να είναι πολύ καλός για ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων, που έχουν κρατήσεις που αγγίζουν το 80% ή και το 90%.

Το Ρέθυμνο και φέτος στηρίζεται στις παραδοσιακές αγορές τουριστών, όμως η μείωση είναι αισθητή και από τη Ρωσία και από την Ουκρανία. Ο κ. Τσακαλάκης δεν θέλησε να προσδιορίσει τη μείωση με ποσοστό, όμως τόνισε πως η πτώση αλλάζει από τουρ οπερέιτορ σε τουρ οπερέιτορ για την Ουκρανία. «Το σημαντικό είναι να βρει η ίδια η χώρα κατ’ αρχήν τον βηματισμό της και μετά να δούμε τι θα γίνει και για τον τουρισμό μας», σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ρεθύμνου.

ΔΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Χωρίς να θέλει να δώσει διαφορετική διάσταση από την πραγματική, ο Μανώλης Τσακαλάκης αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό. Με αφορμή την εικόνα του Πάσχα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων σημείωσε πως «υπάρχουν πολύ δειλά μηνύματα ανάκαμψης, τα οποία όμως είναι πολύ μικρά ως αμελητέα. Όμως, υπάρχουν κάποιες λίγες ζητήσεις για τον Ιούλιο και κυρίως τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου, που πέρυσι δεν υπήρχαν καθόλου».

Πάντως, τόνισε πως για να ανακάμψει σε ικανοποιητικό βαθμό ο εσωτερικός τουρισμός, είναι σαφές ότι πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο που ήμασταν παλιότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι ήδη κάνουν τον προγραμματισμό τους για το 2015. Μπορεί να «τρέχει» η σεζόν του 2014, όμως οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε συζητήσεις με τους τουρ οπερέιτορς για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη, τα μηνύματα είναι καλά και μετά από χρόνια οι ξενοδόχοι μπορούν να υπογράφουν συμβόλαια με αυξήσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι τεράστιες, της τάξης του 3-5%, ωστόσο είναι αυξήσεις που μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο να το πετύχουν.

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις του εξωτερικού, ώστε να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Ρέθυμνο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!