tromaktiko: "Δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να μονιμοποιηθεί"

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

"Δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να μονιμοποιηθεί"



«Καμπανάκι» για όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν παράνομα χτυπάει μετά την υπογραφή της χθεσινής υπουργικής απόφαση για τον επανέλεγχο των... πιστοποιητικών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξης του στο βήμα fm: Όπως τονίζει «δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να μονιμοποιηθεί. Είναι κάτι αυτονόητο που έπρεπε να έχει γίνει πιο νωρίς».

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη είναι τα εξής:

• Πριν από ενάμισι μήνα περίπου νομοθετήσαμε στη Βουλή την υποχρέωση να προβούμε σε συστηματικό επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετετράπησαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με βάση κάποιους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πληρούντο την περίοδο της μετατροπής οι νόμιμες προϋποθέσεις. Χθες εκδώσαμε υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο επανέλεγχος.

• Δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να μονιμοποιηθεί. Είναι κάτι αυτονόητο που έπρεπε να έχει γίνει πιο νωρίς.

• Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ενώ ξεκινά με καλή πρόθεση, σε ορισμένα σημεία του είναι προβληματικό.

• Η Νέα Δημοκρατία έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι.

• Σε καμία χώρα δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στη Μεγάλη Βρετανία το κυβερνών κόμμα θα βγει πιθανότατα τρίτο και κανείς δεν θίγει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας.

• Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση εφόσον υπάρχει σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

• Δεν επιτρέπεται επανάπαυση και εφησυχασμός. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ρίξει στέρεα θεμέλια και τώρα πρέπει να χτίσουμε και το σπίτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!