tromaktiko: Παράνομο κρίθηκε το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Παράνομο κρίθηκε το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ



Παράνομο κρίθηκε με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχαλάκη το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι χθες, όταν και εκδόθηκε η εγκύκλιος, είχε ανακοινωθεί πως θα στήνονταν από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής στα εκλογικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης κάλπες για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών, αλλά και για τη συμμετοχή στο πρώτο δημοψήφισμα που διοργανώνεται στη χώρα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου όποιος αντιγράφει ή κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι για οποιονδήποτε άλλον σκοπό πλην της κανονικής εκλογικής διαδικασίας. Όπως τονίζει στην παραγγελία του, βάσει του π.δ. 26/2012, πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να σχηματίζεται άμεσα δικογραφία και να διαβιβάζεται στην εισαγγελία.

Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι του κινήματος ΣΟΣτε το νερό δίνουν συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της πόλης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!