tromaktiko: Γέννησε ένα κοριτσάκι η γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Γέννησε ένα κοριτσάκι η γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού



Η γυναίκα από το Σουδάν που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό γέννησε σήμερα στη φυλακή όπου κρατείται.

"Γέννησε ένα κοριτσάκι", δήλωσε ένας διπλωμάτης για την 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ.

Η 27χρονη γυναίκα καταδικάστηκε στα μέσα Μαΐου βάσει του ισλαμικού νόμου (σαρία) που ισχύει στο Σουδάν από το 1983 και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος, η οποία τιμωρείται με την θανατική ποινή.

"Η μητέρα και το παιδί δείχνουν καλά στην υγεία τους", διευκρίνισε ο διπλωμάτης και πρόσθεσε: "Είναι σκληρό να βρίσκεται κανείς σε μια τέτοια κατάσταση".

Το δικαστήριο του Χαρτούμ αποφάσισε την καταδίκη της σε θάνατο στις 15 Μαΐου και προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο. Η γυναίκα έχει κι ένα γιο 20 μηνών.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας και της Ολλανδίας έχουν εκφράσει την «έντονη ανησυχία τους» για την τύχη της Σουδανής και έχουν ζητήσει «από την κυβέρνηση του Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, κυρίως το δικαίωμα να αλλάζει κανείς θρησκεία και πίστη», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Το δικαίωμα αυτό αναφέρεται στο προσωρινό σύνταγμα του Σουδάν του 2005 καθώς και στα διεθνή κείμενα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεσήμαναν οι πρεσβείες, καλώντας τις δικαστικές αρχές να αντιμετωπίσουν την περίπτωση της Ίσαγκ «με συμπόνια».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ίσαγκ ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη, θρησκεία της μητέρας της, διότι ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών όταν μεγάλωνε. Στη συνέχεια παντρεύτηκε έναν χριστιανό Νοτιοσουδανό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!