tromaktiko: Δες ποιος παρακολουθεί το ΑΦΜ σου

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δες ποιος παρακολουθεί το ΑΦΜ σου



Αυτή είναι εξυπηρέτηση. Το υπουργείο Οικονομικών και το taxis σου δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να μαθαίνεις σε ποιον... αντιστοιχεί ένας αριθμός φορολογικού μητρώου αλλά και να ενημερώνεσαι για το ποιος κάνει έρευνα για τον δικό σου ΑΦΜ. Πώς μπορείς να λάβεις τη σχετική πληροφορία; Απλώς με την εγγραφή στη νέα υπηρεσία που λανσάρισε εδώ και λίγες ώρες το Taxis

Τα στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση του φορολογικού μητρώου που θα μπορούν να ανακτηθούν από την υπηρεσία είναι:

· Α.Φ.Μ.

· Κωδικός και Περιγραφή ΔΟΥ

· Ένδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό ή Μη Φυσικό Πρόσωπο

· Ένδειξη ένα ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος

· Ένδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματία

· Επωνυμία

· Τίτλος επιχείρησης

· Περιγραφή μορφής Μη Φυσικού Προσώπου

· Οδός, αριθμός, Τ.Κ. και περιοχή επιχείρησης

· Ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία διακοπής

· Δραστηριότητες επιχείρησης.

Για κάθε δραστηριότητα εμφανίζονται:

· α. Κωδικός και περιγραφή δραστηριότητας

· β. Είδος δραστηριότητας (κύρια, δευτερεύουσα, λοιπή, βοηθητική) Για την πρόσβαση στην νέα υπηρεσία, δεν θα αρκούν οι κωδικοί πρόσβασης στο Taxis αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν καινούργιοι κωδικοί. Ουσιαστικά, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα:

· Εγγραφή στην υπηρεσία κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης του TAXISnet. Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να εξουσιοδοτήσει έναν τρίτο να διεκπεραιώνει κλήσεις της υπηρεσίας. Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω της ακόλουθης διεύθυνσης: https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg · Η απόκτηση ειδικών κωδικών πρόσβασης (username / password) ειδικά γι’ αυτή την υπηρεσία. Για να αποκτηθούν οι ειδικοί αυτοί κωδικοί πρόσβασης πρέπει ο ενδιαφερόμενος να συνδεθεί στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή «Διαχείριση Ειδικών Κωδικών» μέσω των κωδικών πρόσβασης του TAXISnet. · Η χρήση μιας ειδικής εφαρμογής «πελάτη» (client) για την κλήση της υπηρεσίας. Για λόγους ασφαλείας, μπήκαν περιορισμοί στον αριθμό των αναζητήσεων. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα, θα μπορούν να κάνουν μέχρι 1000 αναζητήσεις και για όλες τις εταιρείες σε 10.000 εκτός από τις ΑΕ που μπορούν να προχωρήσουν σε 20.000 αναζητήσεις. Ο περιορισμός – οποίος μπορεί να τροποποιηθεί στην πορεία με σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων- μπήκε για λόγους ασφαλείας. Το απεριόριστος αριθμός των αναζητήσεων ήταν την προηγούμενη φορά η «κερκόπορτα» μέσω της οποίας έγινε η κλοπή επαγγελματικών δεδομένων για χιλιάδες επιτηδευματίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!