tromaktiko: ΕΕ: Διευρύνονται οι κυρώσεις στη Ρωσία

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΕΕ: Διευρύνονται οι κυρώσεις στη Ρωσία



Την πεποίθησή του ότι η ΕΕ θα ενισχύσει τις στοχευμένες κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες που συνδέονται με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία...
εξέφρασε ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού, Γιάνους Λεβαντόφσκι.
«Κατά την άποψή μου τη Δευτέρα θα τεθεί σε ισχύ η νεώτερη ενίσχυση των κυρώσεων σε πρόσωπα», δήλωσε ο Λεβαντόφσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24 BiS.
«Αυτές δεν είναι οι πιο επώδυνες. Επιφυλάσσουμε το τρίτο επίπεδο των κυρώσεων για την περίπτωση που αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας μια ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία», σημείωσε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε μια καταρχήν συμφωνία, η οποία προβλέπει την προσθήκη περίπου 15 ανθρώπων και πέντε εταιρειών, που έχουν την έδρα τους στην Κριμαία, στον κατάλογο με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Ρωσία.
Η τελική απόφαση για το αν θα επιβληθούν οι περαιτέρω κυρώσεις θα ληφθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα, αφού ληφθούν υπόψη οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία σε δύο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!