tromaktiko: Γερμανοί Κτηνίατροι: Αδράνεια ετών του Δήμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τα αδέσποτα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γερμανοί Κτηνίατροι: Αδράνεια ετών του Δήμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τα αδέσποτα



Δεν μπόρεσε να αναστρέψει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για την κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη της Ξάνθης, η συνεργασία με τους Γερμανούς Κτηνίατρους, οι οποίοι ήρθαν λίγες μέρες από τις εκλογές, στην... Ξάνθη για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα στειρώσεων. Όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι, το πρόβλημα δεν λύνεται με μια επίσκεψή τους και οφείλεται σε χρόνια αδράνεια του Δήμου Ξάνθης να αντιμετωπίζει την κατάσταση με τα αδέσποτα. Οι απόψεις αυτές επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες όλων των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής για την παρατεταμένη αδράνεια του Δήμου γύρω από το τεράστιο πρόβλημα, η οποία διακόπηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Κτηνίατρος Μ. Στίλε « Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις στειρώσεις γιατί με μια μια επίσκεψη δεν λύνεται το πρόβλημα. Για να ελεγχθεί αυτός ο υπερπληθυσμός αδέσποτων που υπάρχει στην Ξάνθη χρειάζεται χρόνια στειρώσεων».

Περίπου 300 υπολογίζονται οι στειρώσεις που έγιναν στη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ξάνθη, αναφέρει η Γερμανίδα Κτηνίατρος που σημειώνει ότι όλα τα σκυλιά έχουν πλέον τατουάζ ότι είναι στειρωμένα.

germanida ktiniatrosΑποτέλεσμα αδράνειας ετών του Δήμου ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων

«Η κατάσταση που επικρατεί είναι αποτέλεσμα της αδράνειας του Δήμου να μην προβεί σε στειρώσεις», σύμφωνα με τους ειδικούς που βρέθηκαν στην Ξάνθη και βοηθήθηκαν από εθελοντές, οι οποίοι συγκέντρωσαν αρκετά ζώα.

«Περιμέναμε παραπάνω βοήθεια από φιλόζωους και θα είχαμε φτάσει τις 500 στειρώσεις, αν είχαμε περισσότερη βοήθεια» σημειώνει η Μ. Στίλε.

Καταγγελίες ότι πήγαν και δεσποζόμενα για να κάνουν δωρεάν στείρωση.

Παράλληλα, παρότι οι Γερμανοί Κτηνίατροι δεν μπορούν να το γνωρίζουν, στην πόλη έγιναν σοβαρές καταγγελίες, ότι κάποια από τα ζώα που στειρώθηκαν δεν ήταν αδέσποτα αλλά δεσποζόμενα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι – που έφτασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιοκτήτες φέρεται να κλήθηκαν ψηφοθηρικά προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη δωρεάν υπηρεσία που παρείχαν οι Γερμανοί κτηνίατροι και να γλιτώσουν τα έξοδα που θα έπρεπε να καταβάλλουν στους τοπικούς κτηνίατρους για την σχετική επέμβαση στείρωσης.

xanthipress.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!