tromaktiko: Η ΕΕ θα "προετοιμάσει" νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η ΕΕ θα "προετοιμάσει" νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας



Οι ηγέτες των χωρών τη Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να συνεχίσουν την προετοιμασία νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε περίπτωση ανάγκης, η εργασία για μεμονωμένες κυρώσεις...
συνεχίζεται, λέγεται στην ανακοίνωση των ηγετών των χωρώ – μελών της ΕΕ σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

"Επισημάναμε ότι η προκαταρκτική εργασία της επιτροπής και της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ για πιθανές συγκεκριμένες κυρώσεις συνεχίζεται και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την προετοιμασίας πιθανών περαιτέρω βημάτων για το λόγο αυτό, εάν το ζητήσουν οι περιστάσεις ", αναφέρει το έγγραφο το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Κατά τη γνώμη πολλών παρατηρητών, η εισαγωγή ενός σκληρού σχεδίου κυρώσεων δε θα αποκτήσει αρκετή στήριξη, συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατη η εφαρμογή του.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuter μετέδωσε ότι ήδη τον Απρίλιο στις χώρες – μέλη της ΕΕ προτάθηκαν τρία σχέδια μέτρων αναλόγως με την κατάσταση, αρχίζοντας από τους περιορισμούς στις προμήθειες αγαθών πολυτελείας και καταλήγοντας στις απαγορεύσεις των νέων επενδύσεων στη Ρωσία και των εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Μόσχα πολλές φορές έχει δηλώσει ότι είναι παράλογο και αντιπαραγωγικό να μιλάνε με τη Ρωσία τη γλώσσα των κυρώσεων. Μια σειρά από εκπροσώπους της ΕΕ επίσης αρνητικά εκφράστηκε εναντίον στις νέες κυρώσεις σχετικά με τη Ρωσία, επειδή το γεγονός αυτό αρνητικά θα επηρεάσει την οικονομία των χωρών της ΕΕ.

briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!