tromaktiko: Δείτε το μυστικό λοφτ του Boeing 787 «Dreamliner»

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δείτε το μυστικό λοφτ του Boeing 787 «Dreamliner»



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς καταφέρνουν οι αεροσυνοδοί να διατηρούν τη φρεσκάδα τους κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης; Γιατί εξακολουθούν να χαμογελούν ύστερα από ταξίδι 16 ωρών, έχοντας διασχίσει τη μισή υφήλιο;

Υπεύθυνο για την ευχάριστη διάθεση των αεροσυνοδών είναι ένα μυστικό λοφτ, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των επιβατών. Κάθε αεροσκάφος ευρείας ατράκτου που εκτελεί διηπειρωτικά δρομολόγια, διαθέτει τουλάχιστον έναν χώρο ανάπαυσης για το προσωπικό του.

Το μυστικό του «Dreamliner»

Σας παρουσιάζουμε στο inFlight.gr τον χώρο ανάπαυσης προσωπικού του Boeing 787 «Dreamliner». Μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος, έχει όμως την πιο ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Άνετα, θα μπορούσε να είναι ένας χώρος για πριβέ πάρτι με φίλους.
Στον χώρο ανάπαυσης, το προσωπικό απολαμβάνει τον ύπνο του σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια, αρκετά πιο ευρύχωρα σε σχέση με ένα τυπικό κάθισμα Διακεκριμένης Θέσης.
Το χαμηλοτάβανο σαλονάκι του λοφτ ενδείκνυται για χαλαρές φάσεις και social networking.
Μια διακριτική σκάλα δίνει πρόσβαση στον χώρο ανάπαυσης του προσωπικού. Τα τελευταία 2 σκαλιά είναι σχεδόν ανύπαρκτα για εξοικονόμηση χώρου.

Δείτε σε τομή τη θέση του μυστικού λοφτ σε σχέση με την καμπίνα επιβατών. Είναι εμφανές ότι το προσωπικό αναπαύεται ακριβώς πάνω από τα ντουλάπια των χειραποσκευών.
Λοφτ πιλότων
Για λόγους ασφαλείας, ο χώρος ανάπαυσης των πιλότων βρίσκεται πάντα σε ξεχωριστό σημείο, με απευθείας πρόσβαση από το πιλοτήριο. Εδώ που τα λέμε, σε κανέναν επιβάτη δεν θα άρεσε να βλέπει τους πιλότους να πηγαίνουν για ύπνο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!