tromaktiko: Γιατί η Cosco είναι φαβορί για τον ΟΛΠ, σύμφωνα με τη WSJ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιατί η Cosco είναι φαβορί για τον ΟΛΠ, σύμφωνα με τη WSJ



Φαβορί για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ εμφανίζεται η China Ocean Shipping Group Co., μητρική της... κινεζικής Cosco, μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.

Ως γνωστόν, το 67% του ΟΛΠ διεκδικούν έξι όμιλοι, αφού πέραν της Cosco, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι οι APM Terminals (που ανήκει στη ναυτιλιακή A.P. Moeller Maersk), Ports America Group Holdings (αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή λιμανιών στις ΗΠΑ) και η International Container Terminal, που εδρεύει στις Φιλιππίνες.

Όμως, όπως αναφέρει πηγή της WSJ, επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Cosco, η οποία λειτουργεί το σταθμό containers του ΟΛΠ.
“Οι Έλληνες θέλουν ο Πειραιάς να γίνει πύλη για το κινεζικό εμπόριο στην Ευρώπη και η Cosco είναι ο προτιμώμενος συνέταιρος”, λέει άλλη πηγή.

Η Cosco έχει κάνει το λιμάνι του Πειραιά τον κεντρικό σταθμό containers της για τη Ν. Ευρώπη και μεταφέρει προϊόντα που παράγονται στην Ασία, από εαταιρείες όπως η Hewlett-Packard, η Huawei Technologies Co και η ZTE Corp στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!