tromaktiko: H οικονομική κρίση αυξάνει τα κρούσματα HIV/AIDS - Σημαντικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Αθήνα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

H οικονομική κρίση αυξάνει τα κρούσματα HIV/AIDS - Σημαντικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Αθήνα



Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων HIV αυξάνεται και αυτό υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες

Τα μισά από τα νεοδιαγνωσθέντα περιστατικά παρουσιάζονται καθυστερημένα, αντανακλώντας τη χαμηλή πρόσληψη του... τεστ HIV και την περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό. Τα HIV οροθετικά άτομα που έχουν διαγνωσθεί με καθυστέρηση είναι πιο πιθανό να μην έχουν καλή ανταπόκριση στη θεραπεία και να μεταδίδουν τη λοίμωξη όσο δε γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Ο αριθμός των ατόμων που ζουν με HIV (PLHIV) αυξάνεται, γεγονός το οποίο καταδεικνύει όχι μόνο τη σταδιακή βελτίωση των υπηρεσιών πρόσβασης στο τεστ HIV, αλλά και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στην Ευρώπη, η μετάδοση του HIV παραμένει αυξημένη σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως στους άντρες που κάνουν σεξ με άντρες (MSM), στους μετανάστες, στα άτομα που κάνουν χρήση ενέσιμων ναρκωτικών (ΧΕΝ) καθώς επίσης και στους σεξουαλικούς τους συντρόφους.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Η συνάντηση ειδικών για τη πρόληψη του HIV/AIDS, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CHAFEA) και το ΚΕΕΛΠΝΟ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ 2014, αποτελεί μία ευκαιρία για τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τους φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους ειδικούς επί του θέματος να συζητήσουν τους τρόπους βελτίωσης και αντιμετώπισης της επιδημίας του HIV, χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με την υποστήριξη του Προγράμματος της ΕΕ για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο μόλις τελείωσε.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του 2ου Προγράμματος της ΕΕ για τη Δημόσια Υγεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ στην Αθήνα (12-13 Ιουνίου)


Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ: EY club
Για τους κατόχους της κάρτας υγείας ΕΥclub η πρόληψη δεν είναι θέμα πολυτέλειας ή ειδικών περιπτώσεων αλλά καθημερινή πρακτική. Οι κάτοχοι της κάρτας υγείας ΕΥ club όχι μόνο δικαιούνται ιατρικές παροχές κάθε είδους σε ειδικές προνομιακές τιμές αλλά έχουν χωρίς καμία ταλαιπωρία άμεση πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας. Κάθε μέρα, όλες τις ώρες, χωρίς κανένα περιορισμό και με τις πιο οικονομικές τιμές .


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!