tromaktiko: H παγκόσμια τράπεζα και η εθνική παιδεία...

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

H παγκόσμια τράπεζα και η εθνική παιδεία...



του Χρύση Μιχαηλίδη 
Εδώ και πολλά χρόνια, κατ’ επανάληψη προβάλλεται η θέση της «ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» από την ζωή όλων μας και ιδιαίτερα, από τους θεσμούς (πολιτικούς και άλλους) συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του...
κράτους.  (Μια πιθανή εξήγηση είναι η απουσία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και η κατάληψη των θέσεων εξουσίας από τεχνοκράτες. )
Διαχρονικά, ακόμα και σήμερα, η δεξιά στη Κύπρο μονοπωλούσε και αξιοποιούσε ψηφοθηρικά κάθε τι το Ελληνικό και «επέβαλλε» λεκτικά τουλάχιστον τα ΈλληνοΧριστιανικά ιδεώδη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, ως βασικό στόχο και ιδανικό, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως υπέρμαχο κάθε Ελληνικού Ιδεώδους, κατηγορώντας σκληρά κάθε τι διεθνιστικό ως «ανθελληνικό».

Σήμερα οι μάσκες έπεσαν βαρύγδουπα, ( μόνο να κομματόσκυλα δεν ακούουν και δεν βλέπουν) η υποκρισία αποκαλύφθηκε σε όλο της το βάθος, γι’ αυτό μπήκαμε στο δεύτερο στάδιο, το στάδιο της  μισής αλήθειας και της λαϊκής αποπλάνησης και παρεκτροπής από το πραγματικό πρόβλημα, με τη στενή συνεργασία των ΜΜΕ.

Σήμερα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και την άμεση εισβολής της στο τομέα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπως ήταν φυσικό για τα άτομα χωρίς αξίες και πολιτική ηθική, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη,  κυρίως από τα εκφραστικά όργανα της δεξιάς (βλέπε σχετική ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ που ελέγχεται από δεξιές παρατάξεις) που όφειλαν βάση των δικών τους δηλώσεων να υπεραμυνθούν της ακραιφνότητας της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και της προστασίας της από του λογιστές του Διεθνούς Κεφαλαίου, ως του βασικότερου μέσου συντήρησης και ανάπτυξης του εθνικού μας πολιτισμού. Αρνούμενοι στους λογιστές του διεθνούς κεφαλαίου το δικαίωμα να παρεμβαίνουν τουλάχιστον σε αυτό το τομέα στο κρατίδιο ΚΥΠΡΟΣ.  

Αντί αυτού παρουσιάζονται  ως ανεύθυνοι και παθητικοί δέκτες, σε αυτή την εξέλιξη, διότι δεν συμμετείχαν,  τάχα, στη διαμόρφωση αυτής της έκθεσης,  λες και στα υπόλοιπα δεινά της κυπριακής εκπαίδευσης, είχαν οποιονδήποτε άλλο ρόλο εκτός αυτή του θεατή;

Λυπούμαστε αφάνταστα για την κατάντια αυτή  και στη κατάσταση που έχει περιπέσει η ΟΕΛΜΕΚ ( ουσιαστικά αυτοαναιρήται) , όπως έκδηλα παρουσιάζεται στη μεγάλη σε μέγεθος, αλλά χωρίς ουσία και πραγματικό περιεχόμενο τελευταία ανακοίνωση, σε σχέση με  την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Εκπαίδευσή μας στη Κύπρο.

Ως προς τα άλλα ως ένας ακόμα αποτυχημένος κυπριακός θεσμός, ζητά την ψήφο όλων των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, αδιαφορώντας για το τι πιστεύουν τα μέλη της και διότι είναι σίγουροι, ως εξουσία,  ότι θα παραμείνει στις θέσης της, ανεξαρτήτων από κάποιες μικροαλλαγές προσώπων.  Είτε ψηφίσομε είτε όχι.  

 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!