tromaktiko: Και άλλη δολοφονία Ορθόδοξου Ιερέα στην Ουκρανία; [video]

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Και άλλη δολοφονία Ορθόδοξου Ιερέα στην Ουκρανία; [video]



Επιμέλεια: Πορφύρης Δ Σταφυλά Π. 
Τώρα αποκαλύπτεται ότι ένας ρωσόφωνος ορθόδοξος ιερέας έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στα αιματηρά επεισόδια της Οδησσού...

Μέλη του Δεξιού Τομέα (PravySector) του ακρωτηρίασαν τα χέρια κατά την διάρκεια των επεισοδίων και του εγκληματικού εμπρησμού του “Οίκου των Συνδικάτων” στις 2 Μαίου  όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Το περιστατικό συνέβη όταν  επιχείρησε να τους εμποδίσει που πυροβολούσαν εν ψυχρτώ εγκλωβισμένους.

“Αυτός τους πρόταξε το σταυρό του και τους φώναζε: Τι κάνετε ; και αυτοί του κόψανε τα χέρια”. Tην καταγγελία έκανε στο κανάλι  Rossiya-1 ένας νέος άνθρωπος που τραυματίστηκε σοβαρά στον εμπρησμό του κτιρίου. Αυτός δεν ανέφερε το όνομα του ιερέα που η τύχη του αγνοείται. (Interfax 27/05/14)Δεν διαθέτουμε το όνομα και τη φωτογραφία του ιερέα.

Ένας άλλος ρωσόφωνος ιερέας, ο πάτερ Vladimir Maretsky συνελήφθη από τις ουκρανικές αρχές με την κατηγορία ότι “επιτέθηκε μαζί με πολιτοφύλακες κατά εκλογικού τμήματος στο Lugansk”(interfax,28/05). Αποτέλεσμα της ένοπλης δράσης του ήταν η  επισκοπή του Lugansk (Πατριαρχείο Μόσχας) σε Σύνοδο με επικεφαλή τον αρχιεπίσκοπο Μητροφάνη να τον “απαλλάξει από τα καθήκοντά του ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση”, επικαλούμενη τους ιερούς κανόνες.

Αντίθετα η “Ένωση Ορθόδοξων Πολιτών της Ουκρανίας” δήλωσε δια των εκπροσώπων της στο  Interfax ” ότι για αυτούς ο πάτερ Βλαδίμηρος είναι ένας ομολογητής της πίστης ενάντια της αντιχριστιανικής μάχης που μαίνεται κατά της Αγίας Ρωσίας.”
Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ρωσόφωνων μεταδίδουν ότι ο αρχιμανδρίτης « αιχμαλωτίστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τις αρχές του Κιέβου . Ο συγκεκριμένος   ιερέας είχε γίνει ο ήρωας της περιοχής  που πρόταξε τα στήθη του στα στίφη του στις ορδές των τεθωρακισμένων όταν αυτά εισέβαλαν στο  Kramatorsk ως στρατός κατοχής για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα άοπλων συμπολιτών του”, στις αρχές Μαίου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το Kramatorsk όπου ο ιερέας Βλαδίμηρος επεμβαίνει για να σώσει τους άοπλους συμπολίτες του από τις ορδές των τεθωρακισμένων:

pentapostagma.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!