tromaktiko: Αναστασιάδης προς Έρογλου: "Δεν πάμε στο πάρε - δώσε χωρίς να υπάρξει κοινό έδαφος"

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αναστασιάδης προς Έρογλου: "Δεν πάμε στο πάρε - δώσε χωρίς να υπάρξει κοινό έδαφος"



Τα λένε ξανά στις 23 Ιουνίου Αναστασιάδης και Έρογλου

3,5 ώρες διήρκεσε περίπου η συνάντηση του...
Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ΜΟΕ, και ιδιαίτερα το θέμα της Αμμοχώστου, καθώς και άλλα κύρια θέματα που αφορούν το Κυπριακό, όπως διαβάζουμε στο 24h.com.cy.

Με την άφιξή του στο Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου.

Δηλώσεις Λίζα Μπάντεχάιμ:


"Οι δύο ηγέτες συνέχισαν την υποβολή προτάσεων για όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, ενώ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ΜΟΕ και την αναβάθμιση των τεχνικών επιτροπών, καθώς και άλλα συναφή θέματα.

Επίσης, συμφώνησαν να συναντιόνται δύο φορές τον μήνα. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη στις 23 Ιουνίου, ενώ η άλλη στις 7 Ιουλίου".

Σύμφωνα με πληροφορίες τις όποιες επικαλείται το ΚΥΠΕ χωρίς προτάσεις για όλα δεν πάμε στην 3η φάση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Έρογλου.

Η σημερινή τρίωρη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Ντέρβις Έρογλου ήταν «δύσκολη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στον τ/κ ηγέτη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν οι συνομιλίες στην 3η φάση αν δεν υποβληθούν προτάσεις για όλες τις πτυχές των σημαντικών κεφαλαίων.

Tην ίδια ώρα, εξέφρασε την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να καταθέσει προτάσεις για όλες τις πτυχές ως τον Αύγουστο.

Δεν μπορούμε να πάμε σε πάρε – δώσε, φέρεται να είπε, αν δεν υπάρξει κατάθεση των προτάσεων, εξέταση και συζήτησή τους και δεν εξευρεθεί πρώτα κοινό έδαφος.

Πρέπει τους είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να καταθέσετε προτάσεις και για το εδαφικό, σημειώνοντας ότι για την ε/κ πλευρά αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε σ` αυτή τη συζήτηση, καθώς και στη συζήτηση για την εμπλοκή της ΕΕ.

Όσον αφορά στο εδαφικό η τ/κ πλευρά ήταν αρνητική, ώσπου κατέστη κατορθωτό να συμπεριληφθεί με την θετική συμβολή των Ηνωμένων Εθνών στη σημερινή δήλωση η θέση ότι οι δύο ηγέτες συμφωνούν να καταθέσουν και να συνεχίσουν να καταθέτουν προτάσεις για όλα τα σημαντικά θέματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!