tromaktiko: Χρήματα από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των κατοικιών

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Χρήματα από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των κατοικιών



Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” ξαναμπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Οι πολίτες μπορούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις...
κατοικίες τους με επιδότηση και τραπεζικό δάνειο.

Σε περίπου 700 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί, με επιπλέον  450 εκατ. ευρώ δημόσιας και ιδιωτικής δαπάνης  στα κτίρια του Δημοσίου, των δήμων και στα επαγγελματικά ακίνητα. Η συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την προ-χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης υπέγραψαν απόφαση για χρηματοδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014, με στόχο να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατή μέσα στις επόμενες μέρες η πληρωμή από τις συνεργαζόμενες τράπεζες των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν ολοκληρωθεί.

sknews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!