tromaktiko: Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που προκαλεί καρκίνο

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που προκαλεί καρκίνο



Όσοι περνούν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας τους καθιστοί αντιμετωπίζουν έως και κατά 66% αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποιες μορφές συγκεκριμένες καρκίνου,
σε σύγκριση με άτομα που κινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρει έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές ύστερα από την ανάλυση 43 παλαιότερων μελετών που αφορούν στη σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του καρκίνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καθιστική ζωή φαίνεται πως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (κατά 24%), αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες (κατά 32%) και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα (κατά 21%).

Η παρακολούθηση τηλεόρασης συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποσοστό 54% και με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου σε ποσοστό 66%.

Για κάθε επιπλέον δύο ώρες που καθόμαστε μέσα στην ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου είναι αυξημένος κατά 8%, ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου κατά 10%.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και άλλων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού ή του προστάτη.

Τέλος, η πρόσφατη έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute τονίζει ότι εκτός από το να γυμναζόμαστε και να κινούμαστε περισσότερο, εξίσου σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να καθόμαστε λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!