tromaktiko: Είναι πράγματι τόσο ακριβές οι τιμές στα ξενοδοχεία;

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Είναι πράγματι τόσο ακριβές οι τιμές στα ξενοδοχεία;



http://www.mytravelagency.gr/package/119704
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, για τις εξωφρενικές τιμές κάποιων ξενοδοχείων. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, έχουν τρελαθεί οι ξενοδόχοι, ή συμβαίνει κάτι άλλο... Οι τιμές που βλέπει κανείς σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, και σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δεν είναι αντιπροσωπευτικές του τί πουλάει το ξενοδοχείο γενικότερα. Τις περισσότερες φορές, υπάρχει μια εξωφρενική τιμή σε μια ή δύο ημερομηνίες, κι αυτό οφείλεται συνήθως, στην μη σωστή χρήση από την πλευρά των ξενοδόχων, των online πωλήσεων σε μεγάλες ιστοσελίδες. Πιο απλά, επειδή οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι από κάποια πολύ γνωστά site κρατήσεων, να δίνουν διαθεσιμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παρέες πελατών, (πχ ενω έχει δυο διαθέσιμα δωμάτια, και πουλάει κι άλλα τέσσερα online, του έρχεται παρέα 10 ατόμων), είναι αναγκασμένοι να αυξήσουν υπερβολικά τις τιμές online για να αποτρέψουν κάποιον να κάνει κράτηση, αφού επί της ουσίας τα δωμάτια έχουν πουληθεί.
Έχει να κάνει κυρίως, με δεσμευτικούς όρους που βάζουν στους ξενοδόχους μεγάλες εταιρείες online κρατήσεων, σχετικά με την last moment διαθεσιμότητα.
Αυτό δε σημαίνει πως τα πάντα στα online συστήματα κρατήσεων είναι ακριβά. Υπάρχουν μηχανές αναζήτησης
, που έχουν συγκεκριμένο αριθμό δωματίων στα καταλύματα, μικρότερα μεν γκάμα ξενοδοχείων, αλλά σίγουρη διαθεσιμότητα σε νορμάλ τιμές. Συνήθως αυτό συναντάται σε sites που πουλάνε οργανωμένες εκδρομές ή πακέτα διακοπών, κι όχι μόνο δωμάτιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γνωστό www.18-24.gr που χρόνια ασχολείται με το νεανικό κοινό, αλλά κι άλλες σελίδες όπως το www.grouptravel.gr
με πολύ καλούς συνδυασμούς πακέτων.

Γι αυτό λοιπόν, αν θέλετε να προγραμματίσετε σωστά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μην βασίζεστε μόνο στην εύρεση δωματίου, ίσως τις ίδιες ημερομηνίες, με τα χρήματα που θα δαπανήσετε μόνο για δωμάτιο κλείνοντάς το από κάποια top σελίδα αυτής της μορφής, να μπορείτε να εξασφαλίσετε και τη μετάβασή σας. Για παράδειγμα ένα 8ήμερο σε κορυφαίο ξενοδοχείο της Κρήτης, μαζί με αεροπορικά από Θεσσαλονίκη θα το βρείτε εδω φτηνότερα από την τιμή μόνο, του δωματίου, αν κάνετε την κράτηση μέσα απο την πιο γνωστή σελίδα κρατησης δωματίων στον κόσμο!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!