tromaktiko: Επενδύσεις σε καιρό κρίσης!

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Επενδύσεις σε καιρό κρίσης!



Κι όμως γίνονται. Τουλάχιστον σε κλάδους οι οποίοι δεν έπαψαν να αποτελούν ελπίδα για την οικονομία όπως ο τουριστικός. Μεσούσης λοιπόν της τουριστικής περιόδου, σε μια πλήρη αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση των ιστοσελίδων της, προχώρησε η εταιρεία ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, γνωστότερη με τον διακριτικό τίτλο 18-24 Travel. Έτσι πάνω σε μια νέα πλατφόρμα κρατήσεων, "πατάνε" πλέον τόσο η βασική της ιστοσελίδα που απευθύνεται εδώ και χρόνια στο νεανικό κοινό, όσο κι οι υπόλοιπες ιστοσελίδες που προβάλλουν τα προϊόντα της με ενσωμάτωση τύπου "private label", τεχνολογία που πρόσφατα αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται από ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο.

Η πλήρης αλλαγή μέσα στη θερινή περίοδο κι ενώ οι κρατήσεις τρέχουν, ήταν ένα ρίσκο, μας αναφέρουν από την εταιρεία. Από την πρώτη όμως μέρα και παρά τα μικροπροβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων, ευχρηστία στην αναζήτηση, εύκολη εύρεση συγκεκριμένων προσφορών για διακοπές, σύνθετες επιλογές στην αναζήτηση, κι ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο αισθητικά σε όλες τις σελίδες, δικαίωσαν την επιλογή του ρίσκου που πήρε η εταιρεία.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που έγινε το τελευταίο διάστημα, μετά την αλλαγή έδρας. Η εταιρεία μετά από 10 χρόνια, μεταφέρθηκε σε ένα νέο χώρο, που διαμορφώθηκε από την αρχή με σκοπό όχι μόνο την κάλυψη των άμεσων αναγκών, αλλά και τη μελλοντική εξέλιξή της.Οκτώ ξεχωριστά γραφεία πλήρως εξοπλισμένα για τα βασικά στελέχη της επιχείρησης, ένα αυτόνομο call center με τέσσερις θέσεις εργασίας και δυνατότητα υποστήριξης 24 τηλεφωνικών γραμμών, αλλά και 24ωρη υποστήριξη από δύο γραμμές, ένα πλήρως εξοπλισμένο meeting room που θα χρησιμοποιείται και σαν αίθουσα εκπαίδευσης και σεμιναρίων για ομάδες 12 ατόμων, και μια νησίδα online υποστήριξης, με άλλες 12 θέσεις εργασίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις υποδομές κι εγκαταστάσεις, κυρίως στην τηλεφωνική υποστήριξη και στις ηλεκτρολογικές υποδομές, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου εργασίας, αφού σίγουρα συντελεί σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Στόχος είναι πλέον η αξιοποίηση των υποδομών, με ανάλογη αύξηση των κρατήσεων για τα επόμενα δύο χρόνια, με ρυθμό που να ξεπερνά το 50% ετησίως. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να αφορά μόνο τις ηλικίες 18-24 χρόνων, αλλά θα βασίζεται κυρίως στην διεύρυνση της ηλικιακής γκάμας των πελατών και στην προσθήκη αντίστοιχων πακέτων. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό είναι το βάρος που πέφτει στις δύο νέες ιστοσελίδες, το www.grouptravel.gr και το www.mytravelagency.gr

Παράλληλα ήδη υπάρχει σχέδιο για την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, με αντίστοιχη ξενόγλωσση πλατφόρμα, αλλά κι η διεύρυνση της γκάμας των προορισμών, κυρίως για την Ελληνική αγορά, και την αγορά των Βαλκανίων.
Όλα αυτά με σχέδιο και προγραμματισμό, αλλά κυρίως με σύνεση και μέτρο, αφού δεν είναι λίγα τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα, επιχειρήσεων που .. τιναξαν τη μπάνκα, συμπαρασύροντας κι άλλους μαζί τους, ενώ έδινα την εικόνα του ασυναγώνιστου, κυρίως στις τιμές.
Τέλος μέσα στο 14 η εταιρεία προγραμματίζει την επέκτασή της με την λειτουργία μια σειράς νέων ιστοσελίδων, άλλων με πλήρη ενσωμάτωση των πακέτων της κι άλλων με θεματικό περιεχόμενο, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της εγχώριας αγοράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!