tromaktiko: «Παράνομη διακίνηση καυσίμων (Λαθρεμπόριο, Φοροδιαφυγή, Νοθεία, Κλοπή)»

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Παράνομη διακίνηση καυσίμων (Λαθρεμπόριο, Φοροδιαφυγή, Νοθεία, Κλοπή)»



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Μετά την συνέντευξη που έδωσε το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, καταγγέλλοντας... με συγκεκριμένα στοιχεία την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης, αποφασίστηκε μετά από 2,5 μήνες η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Η Διυπουργική Επιτροπή χωρίς να καλέσει σε ακρόαση την Πανελλήνια Ομοσπονδία (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), έλαβε υπόψη της προφανώς, όλες τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των, καθώς και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, και κατέληξε δίνοντας στην δημοσιότητα μέσω συνέντευξης του Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, την πρόοδο εγκατάστασης του συστήματος και την επικρατούσα κατάσταση, μόνον όμως σε ότι αφορά στο χώρο των πρατηρίων!!!, αφήνοντας για άλλη μία φορά να αιωρείται στην κοινή γνώμη, ότι οι πρατηριούχοι ευθύνονται για την παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο κ.λπ.) και για την απώλεια δημοσίων εσόδων 1 δις ευρώ ετησίως. Έδωσε μάλιστα και λίστα 1375 πρατηρίων από τα 5.500, προτρέποντας τους καταναλωτές να προμηθεύονται καύσιμα μόνον από τα πρατήρια της λίστας, γιατί τα υπόλοιπα κλέβουν!!!

Η μη ύπαρξη συστήματος εισροών εκροών σημαίνει,

κατά την Γ.Γ.Π.Σ,

Ποσοτική αλλοίωση των καυσίμων που πωλούνται, Ποιοτική αλλοίωση των καυσίμων.

Μήπως χρειάζεται η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής ;

Συμπέρασμα: Από τώρα και στο εξής πλέον, με μία απλουστευμένη λογική των Διοικούντων, η συνέχιση της παράνομης διακίνησης καυσίμων είναι ευθύνη εκτός των πρατηριούχων και όλων των καταναλωτών.

Τα τελευταία 20 χρόνια όλες οι Κυβερνήσεις κρύβονται στην σκιά των ισχυρών συμφερόντων της παράνομης διακίνησης καυσίμων φοβούμενοι να συγκρουστούν μαζί τους, επικεντρώνοντας μονίμως το φαινόμενο στους πρατηριούχους και σε λήψη αποφάσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Για την Π.Ο.Π.Ε.Κ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Ασμάτογλου Γεώργιος Μελίδης Σπυρίδων"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!