tromaktiko: Με τόσα λεφτά που έχεις δώσει για παπούτσια θα μπορούσες να είχες γυρίσει όλο τον κόσμο…

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Με τόσα λεφτά που έχεις δώσει για παπούτσια θα μπορούσες να είχες γυρίσει όλο τον κόσμο…



http://www.18-24.gr/
Παπούτσια. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ενδυμασία και την καθημερινότητα όλων μας αλλά ακόμα ένα πιο σημαντικό και ιδιαίτερο χόμπι για κάθε γυναίκα. Η φράση ‘’με τόσα λεφτά που έχεις δώσει για παπούτσια θα μπορούσες να έχεις γυρίσει τον κόσμο’’ έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές και κρύβει μέσα της μεγάλες αλήθειες! Το πόσα χρήματα ξοδεύονται από το γυναικείο φύλο καθημερινά σε όλο τον κόσμο αγγίζει νούμερα που ούτε μπορεί να τα διανοηθεί κάποιος!

Ύστερα από εξειδικευμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων αποδείχθηκε ότι μια γυναίκα ξοδεύει κατά μέσο όρο στην ζωή της περίπου 20.000 ευρώ μόνο για παπούτσια αν υπολογίσουμε ότι μια μέση τιμή ενός ζευγαριού γυναικείων παπουτσιών είναι γύρω στα 40 ευρώ!! Χρήματα που αν σκεφτεί κανείς μόνο λίγα δεν είναι και σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσα διαφορετικά πράγματα θα μπορούσε να κάνει κάποιος με αυτά τα χρήματα.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας σήμερα είναι ότι έχουμε περιορίσει κατά πολύ τα ταξίδια και τις εκδρομές που πραγματοποιούσαμε λόγω της έλλειψης χρημάτων. Όμως όπως φαίνεται αυτή η κρίση δεν έχει περιορίσει ούτε στο ελάχιστο την αγορά υποδημάτων από το ωραίο φύλο.

Τι θα γινόταν όμως εάν διέθετε τα ίδια χρήματα που ξοδεύει για να γνωρίσει νέα μέρη και και όχι απλά για να γεμίζει την ντουλάπα της? Θα μπορούσε να το κάνει αυτό? Να πάει ένα ταξίδι με τα ίδια σχεδόν χρήματα?

Η απάντηση είναι φυσικά καταφατική. Η κρίση που βιώνουμε αναγκαστικά έχει ρίξει τις τιμές των εκδρομών σε τέτοιο επίπεδο που με τα ίδια χρήματα μπορείς να βιώσεις και να γνωρίσεις νέα μέρη και εμπειρίες. Πλέον όσο κοστίζει ένα ζευγάρι παπούτσια κοστίζει ένα τριήμερο στο Bansko ή ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη με εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου. Χρήματα δηλαδή που σε άλλες εποχές ούτε θα μπορούσες να διανοηθείς ότι αρκούν για ένα τέτοιο ταξίδι και με τέτοιες συνθήκες.

Βλέπουμε καθημερινά σε τηλεοράσεις και περιοδικά μέρη μαγικά με εκπληκτικά τοπία ,διαφορετικούς ανθρώπους και ενδιαφέροντα και σκεφτόμαστε με νοσταλγία γιατί δεν μπορούμε να τα βιώσουμε από κοντά ή όλο τα αναβάλλουμε για ‘’πιο μετά’’.

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να απαλλαγούμε από την καταναλωτική μανία, να αρχίσουμε να διαθέτουμε τα χρήματά μας στην συλλογή εμπειριών και όχι στην συλλογή αγαθών? Στην τελική τι είναι καλύτερο να έχουμε να θυμόμαστε? Μια γεμάτη ντουλάπα με ρούχα και παπούτσια ή μια ζωή γεμάτη από εμπειρίες και ταξίδια?
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!